Bataatti-porkkana-kookoskeitto ja perunarieskat
Bataatti-porkkana-kookoskeiton kaveriksi tehdään pehmeitä perunarieskoja. Resepti Koto-ohjelmasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Tarvitset
- iso bataatti
- 4 porkkanaa
- 2 perunaa
- tuoretta korianteria
- 1 prk kookoskermaa
- kasvislientä
Perunarieskat
- perunamuusi 500g perunoista (n.puolet eilisestä muusista)
- suolaa
- 2 munaa
- loraus öljyä
- 2dl vehnäjauhoja (myös ohra- tai sämpyläjauhot käyvät)
Valmistusohje
1. Kiehuta runsaasti vettä, johon lisäät kasvisliemikuution.
2. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja lohkotut porkkanat. Anna porkkanoiden kehua 5 min ja lisää sitten bataatit ja perunat.
3. Tee sillä aikaa perunarieskat. Anna juuresten kiehua ihan pehmeiksi.
4. Kaada puolet keitinliemestä pois talteen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kookoskerma.
5. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää keitinlientä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Revi korianteri pieniksi ja ripottele keiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa