Bataatti-porkkana-kookoskeiton kaveriksi tehdään pehmeitä perunarieskoja. Resepti Koto-ohjelmasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Tarvitset
- iso bataatti
- 4 porkkanaa
- 2 perunaa
- tuoretta korianteria
- 1 prk kookoskermaa
- kasvislientä
Perunarieskat
- perunamuusi 500g perunoista (n.puolet eilisestä muusista)
- suolaa
- 2 munaa
- loraus öljyä
- 2dl vehnäjauhoja (myös ohra- tai sämpyläjauhot käyvät)
Valmistusohje
1. Kiehuta runsaasti vettä, johon lisäät kasvisliemikuution.
2. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja lohkotut porkkanat. Anna porkkanoiden kehua 5 min ja lisää sitten bataatit ja perunat.
3. Tee sillä aikaa perunarieskat. Anna juuresten kiehua ihan pehmeiksi.
4. Kaada puolet keitinliemestä pois talteen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kookoskerma.
5. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää keitinlientä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Revi korianteri pieniksi ja ripottele keiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.