Vuoden 1957 Pirkka-lehden resepti, jossa pizzaa kuvaillaan "eräänlaiseksi voileipäkakuksi", herättää huvitusta netissä.
Video yllä: Muistatko vielä reseptikortit? Monen suomalaisen kotoa löytyy 1970-luvulla muoti-ilmiöksi nousseita reseptikortteja.
Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston jakama pizzaresepti herättää hilpeyttä netissä. Kuva vuoden 1957 Pirkka-lehdessä julkaistusta ohjeesta lähti leviämään huvittavan sisältönsä ansiosta.
– Pirkka-lehden v. 1957 näkemys pizzasta, ELKA toteaa jakamansa kuvan ohessa.
Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
"Pizza on eräänlainen voileipäkakku, joka on hyvin vahvan makuinen "
Jo reseptin alkumetreillä selviää, että vuoden 1957 pizza oli hyvin erilainen nykylättyihin verrattuna.
– Pizza on eräänlainen voileipäkakku, joka on hyvin vahvan makuinen ja koristeellinen eikä ollenkaan niin mutkikas kuin saattaa kuvitella, ohjeessa todetaan.
Pizza tehdään voitaikinaan, joka peitetään "koristeellisesti oliiveilla, simpukoilla, sardiineilla, katkalla ja pikkelssillä". Päälle saa ohjeen mukaan lorauttaa muutaman tipan öljyä.