Mainos
Mainos

Tekeekö mielesi makeaa? Tästä se voi johtua

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietyt ihmiset todella tuntevat makeanhimon muita voimakkaammin.

Kun ihminen syö makeita herkkuja, hänen maksansa erittää tiettyä hormonia. Tutkijat ovat löytäneet kyseisestä aineesta muunnoksia, jotka saattavat tarkoittaa lisääntynyttä makeanhimoa. Löydös voi esimerkiksi lisätä keinoja taistelussa ylipainoa vastaan.

Tiettyjen ihmisten makeanhimo voi olla erityisen voimakas

Kööpenhaminan yliopiston tutkijat sanovat löytäneensä FGF21-hormonista variaatioita, joiden omistajien tekee 20 prosenttia todennäköisemmin mieli lisää makeaa yhden nautitun herkkupalan jälkeen. Tällaisten henkilöiden makeanhimo saattaa olla siis kemiallisesti tavallista voimakkaampi.

Tutkijat ovat kiinnostuneita löydöksestä, sillä se avaa uusia näköaloja maksan toiminnasta ja sen keskeisyydestä esimerkiksi painonhallinnassa.

Maksan toimintaa tutkittiin ensin jyrsijöillä ja sen jälkeen ihmisillä. Tulokset olivat samansuuntaisia molemmilla lajeilla. Tutkimuksessa hyödynnettiin yhteensä 6500 tanskalaisen tietoja.

Samassa tutkimuksessa löydettiin myös viitteitä näiden poikkeavien hormonimuunnosten ja lisääntyneen alkoholin kulutuksen sekä tupakoinnin kanssa, mutta tutkijoiden mukaan kyseistä näkökulmaa pitää tutkia vielä lisää yhteyden varmentamiseksi.

Lähde: Daily Mail

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja