Tekee hyvää niin vatsalle kuin mielelle! Neljä erinomaista syytä syödä banaaneja – vaikka joka päivä

banaani ruokakauppa
Shutterstock

Banaani on monipuolinen hedelmä, joka sopii erinomaisesti niin leivontaan kuin ruoanlaittoon. Sen lisäksi, että banaanit ovat herkullista syötävää, ne sisältävät runsaasti sekä sydämen, lihasten että mielialan kannalta tärkeitä ravintoaineita.

Banaania voit nauttia vaikkapa jäätelön muodossa. Katso herkullinen resepti videolta. 

Seuraavat neljä syytä puhuvat päivittäisen banaanihetken puolesta.

1. Yllättävän hyvä hedelmä terveydelle

Banaani sisältää runsaasti lihasten toimintakyvyn ja verenpaineen säätelyn kannalta tärkeitä mineraaleja, kaliumia ja magnesiumia.

Banaania kannattaa syödä myös silloin, jos stressi painaa päälle. Banaanin sisältämän kaliumin on nimittäin todettu auttavan stressin torjumisessa samalla, kun magnesium auttaa sinua pääsemään eroon mahdollisista päänsäryistä.

Banaania ei kuitenkaan saisi koskaan syödä tyhjään vatsaan. Lue tästä, miksi näin on.

2. Hyvä eväs urheiluun

Banaani on erinomainen eväs niihin hetkiin, kun sinun täytyy saada nopeasti energiaa. Banaanit sisältävät runsaasti hiilihydraatteja ja luonnollisia sokereita, jotka täyttävät energiavarastosi ja auttavat sinua jaksamaan niin töissä kuin harrastuksissa.

Banaanin on tutkimuksissa todettu jopa hiilihydraattisia urheilujuomia paremmaksi vaihtoehdoksi banaanin sisältämien luonnollisten sokereiden, antioksidanttien ja kaliumin ansiosta.

3. Saa hyvällä mielelle

Sen lisäksi, että jo banaanin keltainen väri saattaa piristää, tämä hedelmä sisältää mielialan kannalta tärkeää serotoniini-hormonia. Serotoniini tunnetaan myös ”hyvän mielen” -hormonina, ja sen on tutkitusti todettu ehkäisevän masennusta.

4. Auttavat vatsaa toiminaan

Banaanin sisältämät kuidut auttavat moneen vatsaongelmaan, kuten ummetukseen. Sen lisäksi, että banaani voi helpottaa kovaa vatsaa, siitä voi olla apua myös ripulin, mahahaavan ja närästyksen hoidossa.

Banaaneja kannattaa nauttia myös silloin, vaikka et varsinaisista vatsavaivoista kärsisikään. Banaanin sisältämät probiootit tekevät nimittäin hyvää ruoansulatukselle.

Lähteet: ExpressenHealth

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!