Teetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakit

3:19 Kape Aihisen nakkivedellä nakit maistuvat ja napsahtavat
Parempia nakkeja nakkivedellä: Testaa Kape Aihisen resepti!

Monen suomalaisen uudenvuoden tarjoiltaviin kuuluvat olennaisesti nakit sekä perunasalaatti. Vaikka nakkien valmistusprosessi on simppeli, siinäkin voi kuitenkin epäonnistua.

Perinteisin tapa valmistaa nakit on kuumentaa ne vedessä kattilassa. Valmistustapa on suhteellisen yksinkertainen, mutta jos ei ole varma siitä mitä tekee, epäonnistuvat nakit helposti.

Katso yllä olevalta videolta Kape Aihisen ohje nakkiveden valmistamiseen!

Älä keitä nakkeja

Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoitti HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho jo vuonna 2018. 

Jos rapsakammat nakit ovat enemmän omaan mieleesi, nakit voi toki valmistaa myös uunissa 150 asteessa tai paistinpannulla. Pilkkomalla nakit parin sentin paloiksi niistä tulee entistä rapeampia.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Nakkien sijaan makkaraa? Katso alla olevalta videolta ohjeet makkaroiden paistamiseen kotona.

Lähde: HKScan  


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja