Niksi perunamuusin valmistamiseen – ruokatoimittajakin suosittelee: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"

1:13 Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksi

TikTokissa villitsee nyt perunamuusin valmistamiseen liittyvä niksi, joka säästää aikaa ja vähentää tiskejä.

Videolla: Testasimme Kapen ja Jaskan muusiniksin. Näin saat ainakin parempaa perunamuusia!

Suurin osa valmistanee perunamuusin melko perinteisin menetelmin: ensin keitetään perunat suolatussa vedessä, jonka jälkeen potut soseutetaan ja joukkoon lisätään lämmitettyä maitoa ja voita. 

Hieman parempaa perunamuusia saa aikaiseksi perunat höyryttämällä keittämisen sijaan. Testasimme tämän Kari Aihisen ja Jaakko Saariluoman ylistämän menetelmän syyskuussa

Nyt videopalvelu TikTokissa sen sijaan villitsee niksi, jonka sanotaan säästävän sekä aikaa että tiskejä muusin valmistuksessa. Niksistä kertoo muun muassa brittilehti Sun. 

– Mitä tahansa sen eteen, että tulee vähemmän tiskejä. Näin teet perunamuusia maidossa veden sijaan, niksin jakanut nimimerkki legglauren91 totesi ja jatkoi vielä:

– Perunat imevät maitoa itseensä joka tapauksessa, joten miksi ei. Vähemmän tiskejä ja lopputulos on niiiiiiin hyvä.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lopuksi Lauren vatkaa muusin silkkisen pehmeäksi sähkövatkaimella. Tämä tekniikka jakaa mielipiteet, sillä monen mielestä vatkain tekee muusista liian liisterimäistä. Varmin tapa saada täydellinen rakenne muusiin on soseuttaa potut perunapuristimen tai -myllyn avulla.

"Saat uskomattoman kermaisen perunamuusin lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"

Laurenin maitokikkaa kannattaa myös The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Patty Catalano.

– Kerron teille fiksuimman ja helpoimman tavan tehdä muusia: keitä perunat veden sijaan maidossa ja hauduttele mausteita alusta saakka. Näin perunat imevät makua ja saat täyteläisen, maukkaan ja uskomattoman kermaisen perunamuusin lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä, Catalano totesi viime vuonna.

Laita siis pieneksi kuutioidut perunat kattilaan pieneen määrään maitoa. Perunoiden ei tarvitse edes kokonaan peittyä maidon alle, sillä maidon kevyesti poristessa se kypsentää kyllä pottuja tarpeeksi. Lisää maidon joukkoon myös murskattuja valkosipulinkynsiä.

Kun perunat ovat kypsiä, koostumus saattaa vaikuttaa "keittomaiselta", mutta perunat imevät kyllä kaiken nesteen. Mikään perunamuusi ei kuitenkaan valmistu ilman voita. Sekoita joukkoon voikuutioita ja anna sulaa. Lopputuloksena saat silkinpehmeää muusia. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja