Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöä
Ei enää ikinä harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä Bon Appetit -ruokalehden paistokikka todella toimii. Katso videolta vinkit jauhelihan paistamiseen.
Jauhelihan paistaminen onnistuu ainakin periaatteessa kömpelömmältäkin kotikokilta. Käytännössä moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.
Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta.
Näin paistat jauhelihasta täydellistä
Ota jauheliha ensin jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.
Kuumenna tämän jälkeen mieluiten valurautainen pannu ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.
Katso videolta, miten jauhelihan paistaminen onnistuu alusta loppuun täydellisesti.
Lähde: Bonappetit
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka