Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöä

1:25Näin paistat jauhelihasta täydellistä
Julkaistu 03.12.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Ei enää ikinä harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä Bon Appetit -ruokalehden paistokikka todella toimii. Katso videolta vinkit jauhelihan paistamiseen.

Jauhelihan paistaminen onnistuu ainakin periaatteessa kömpelömmältäkin kotikokilta. Käytännössä moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. 

Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Ota jauheliha ensin jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.

Kuumenna  tämän jälkeen mieluiten valurautainen pannu ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.

Katso videolta, miten jauhelihan paistaminen onnistuu alusta loppuun täydellisesti.

Lähde: Bonappetit

LUE MYÖS: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020. 

Lisää aiheesta:

"Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia? Tässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!Suomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksi
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • Eilen17:13
    Kasvikset

    Vappu Pimiän ehdoton suosikkiraaka-aine: "Superedullista ja todella monikäyttöistä"

  • Eilen11:24
    Arkiruoka

    Kermaista lohipastaa hehkutetaan: "Kastike valmistuu muutamassa minuutissa"

  • Eilen07:45
    Halpa vs. kallis

    Halvimpien leikkeleiden makutesti kuumensi tunteita: "Traumaattinen kokemus"

  • ma17:13
    Puuro

    Ella Wehkalampi paistaa banaanit airfryerissa – tuloksena "ultimaattinen herkkupuuro"