Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöä

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25 Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Ei enää ikinä harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä Bon Appetit -ruokalehden paistokikka todella toimii. Katso videolta vinkit jauhelihan paistamiseen.

Jauhelihan paistaminen onnistuu ainakin periaatteessa kömpelömmältäkin kotikokilta. Käytännössä moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. 

Näin paistat jauhelihasta täydellistä

Ota jauheliha ensin jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.

Kuumenna  tämän jälkeen mieluiten valurautainen pannu ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.

Katso videolta, miten jauhelihan paistaminen onnistuu alusta loppuun täydellisesti.

Lähde: Bonappetit

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.