Tee viipymättä näin varhaisperunoille! Kiität itseäsi myöhemmin

peruna varhaisperuna perunat varhaisperunat
Pakasta varhaisperunoita nyt, niin kiität itseäsi talvella! Shutterstock

Pakasta kotimaisia varhaisperunoita nyt, kun ne ovat parhaimmillaan. Näin saat herkullisia pottuja myös vaikka joulupöytään.

Tiesitkö, että perunoita voi myös pakastaa? Kesän varhaisperunat ovat tällä hetkellä parhaimmillaan, joten nyt on hyvä hetki sujauttaa pussillinen pottuja pakastimeen.

Kun nyt pakastat varhaisperunoita, saat talvella nautiskella ihanista kotimaisista potuista – varhaisperunat maistuvat vaikka joulupöydässä. 

Varhaisperunoiden pakastaminen

Varhaisperunoiden pakastaminen on helppoa. Tällä Maa- ja kotitalousnaisten klassisella ohjeella pottujen pakastaminen onnistuu takuuvarmasti. Yhdistyksestä muistutetaan, että perunat kannattaa esikeittää ennen pakastamista. 

– Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Perunat kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsivät pakkasessa, yhdistys vinkkaa.

1.  Hanki perunat ja esikeitä

Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä noin 3–5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat kannattaa lisätä kiehuvaan veteen.

2. Jäähdytä, kuivaa, pakasta 

Jäähdytä ja kuivaa perunat. Pakasta perunat pussissa tai rasiassa. 

3. Lisää jäisinä veteen ja kypsennä

Kun haluat syödä perunat, laita ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauta kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.

Katso myös video: Näin saat taatusti hyviä varhaisperunoita

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43
Videolla paras keitto-ohje varhaisperunoille. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!