Tee itse herkullista raakasuklaata – poimi helppo resepti!

Raakasuklaata paloina
Kokeile maustaa raakasuklaata rohkeasti. Shutterstock

Raakasuklaa on todellista superruokaa, joka ennen kaikkea maistuu hyvältä. Raakasuklaan valmistaminen ei ole vaikeaa ja sen tuunaaminen omaan makuun sopivaksi on helppoa.

Raakasuklaata valmistettaessa mauilla on sallittua leikkiä. Voit lisätä mausteita suklaan joukkoon oman maun mukaan. Esimerkiksi tulinen chili sopii erinomaisesti suklaan seuraksi.

Kokeile ruoka-asiantuntija Jaakko Halmetojan herkullista raakasuklaareseptiä, jonka valmistamisessa ei tarvitse nähdä paljon vaivaa!

Helppo raakasuklaa

(20 konvehtia a 10g / kpl)

125g kaakaovoita

4 rkl Kookospalmusokeria (tai 2 rkl kotimaista hunajaa)

5 rkl raakakaakaojauhetta

3 rkl lucuma-jauhetta

2 rkl maca-jauhetta

Ripaus laadukasta suolaa (raffinoimaton merisuola tmv.)

Mausteita maun mukaan (vanilja, kaneli, chili, murskatut pähkinät jne.)

Pilko kaakaovoi pieneksi ja lisää se lasiseen tai metalliseen kulhoon. Nosta kulho hellalle kuumaan vesihauteeseen (kattilan päälle tai kellumaan varovasti veteen). Sulata kaakaovoi juoksevaksi, ja lisää loput raaka-aineet sekoittaen massa tasaiseksi lusikkaa tai vispilää hyödyntäen. Kaada massa sopiviin suklaamuotteihin tai lautaselle ja pakasta 15–60 min. Nauti suklaasta leveän hymyn kera. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!