Unohda markettisuklaat! Nämä kolmen ainesosan suklaapatukat muuttavat käsityksesi herkuttelusta

riisisuklaa suklaa
Riisimurojen ja suklaan yhdistelmä on vastustamaton. Shutterstock

Tässä reseptissä suklaan täyteläisyys ja riisimurojen rapeus kohtaavat nerokkalla tavalla.

Kun haluat ilahduttaa ystäviäsi tai hemmotella itseäsi, tämä suklaaresepti toimii taatusti. Et tarvitse kuin kolme ainesosaa, yhden haukkauksen ja mietit, miksi et ole tiennyt tästä reseptistä aiemmin.

Koska suklaa näyttelee tässä reseptissä pääosaa, suklaan laatuun kannattaa panostaa. Vaikka millä tahansa suklaalla on mahdollista saada aikaan hyvä lopputulos, laadukas suklaa on avain tajunnanräjäyttävään suklaaelämykseen.

Voit käyttää reseptiin mielesi mukaan joko tummaa-, valkoista- tai maitosuklaata.

Herkulliset suklaapatukat(24 palaa)

450 g suklaata
2,5 dl riisimuroja

Päälle:
Isoja suolahiutaleita, esimerkiksi sormisuolaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai kattilassa matalalla lämpöllä. Sekoita koko ajan, kunnes seos on juoksevaa ja kiiltävää. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon nopeasti riisimurot. Kaada seos leivinpaperilla päällystettyyn, 20x20 cm kokoiseen vuokaan. Tasoita ja ripottele päälle suolahiutaleita. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Nosta jähmettynyt suklaalevy vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa 24 palaan. Suklaapalat säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin kuukauden ajan.

Lähde: TheKitchn

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.