Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salmiakkista: Iisan Salmiakki-Bountyherkut

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Täyte

  • n. 300g/ 7 dl kookoshiutaleita
  • n. 300g/3 dl jääkaappikylmää kookoskermaa/maitoa (full-fat)
  • 4 rkl kookosöljyä (nestemäistä tai kiinteää sulatettuna)
  • 8-9 rkl vaahterasiirappia tai vastaavaa nestemäistä makeutusta
  • 2 tl vanilja tangosta siemeniä tai vaniljauutetta
  • n. 6 rkl marjajauhetta (esim. puolukka, mustikka, vadelma. Puolita määrä jos käytät kahta eri makua)
  • n. 2 kourallista palasiksi pilkottuna noitapillejä (määrä oman mielen mukaan)

Kuorrute

  • 2x 150 g tummaa luomusuklaata (väh. 70-80%)

Hopeatoffee koristekuorrute

  • n. 150g hopeatoffeeta (pussi n. 168,7g josta jätä loput koristeeksi)
  • n. 1,5 dl kuohukermaa
  • → kattilaan kaikki kunnes karkit sulaa ja seos sakenee.

Koristelu oman mielen mukaan

  • Ylijääneitä kookoshiutaleita
  • Hopeatoffee -kastikeraitalaineita pinnalle
  • Ylijääneitä hopeatoffeita ja noitapillejä
  • Pakastekuivattuja vadelmia/puolukoita (Mikäli teit kaksi eri makua, tämä on näppärä keino myös merkata maut toisistaan).

Valmistusohje

1.      Yhdistä isossa kulhossa kookoshiutaleet, siirappi sekä kookoskerma/maito

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Iisa valmisti salmiakki-haasteessa herkullisia salmiakkia ja kookosta sisältäviä herkkuja. Yhdestä reseptistä tulee 10-12 kpl isoa leivosta tai 20-24 pienempää patukkaa. Määrää voi myös säädellä patukoiden/leivosten koolla.

2.      Lisää kookosöljy, vaniljamakeutus sekä valittu marjajauhe. Sekoita kunnes seos on tahmeaa. Sekoita taikinaan pieneksi leikattuja noitapillien palasia.

3.      Vuoraa tarjotin tai pelti leivinpaperilla. Muodosta käsillä n. 12-24 samankokoista ja haluamasi muotoista ”patukkaa” (voit tehdä esim. pitkulaisia, neliönmallisia tai salmiakkiruutuja). Laita jääkaappiin jähmettymään päällisen sekoituksen ajaksi.

4.      Valmista hopeatoffee -kastike laittamalla kattilaan kerma sekä toffeet. Hämmennä kunnes karkit sulavat ja kastike alkaa seota. Tulos on jäähtymisen jälkeen kinuskimainen.

5.      Sulata suklaa vesihauteessa (bain-marie metodilla) niin, että suklaa sulaa, mutta lämpenee mahdollisimman vähän. Voit käyttää esimerkiksi isoa ja pientä kattilaa tai vastaavaa astiaa (mielellään ei lasista tai muovista).

6.      Ota salmiakkiherkut jääkaapista. Dippaa patukat tummassa suklaassa niin, että suklaata on kaikkialla tasainen kerros. Tee sama kaikille patukoille. Voit käyttää apuna esimerkiksi haarukkaa. Laita patukat leivinpaperin päälle kuivumaan.

7.      Valuta tai pursota hopeatoffee-kinuskista raitoja päälle. Ropistele haluamasi koristeita pinnalle heti, ennen kuin suklaa jähmettyy.

8.      Laita patukat jähmettymään jääkaappiin ennen tarjoilua.

9.      Nosta tarjotin jääkaapista ja halutessasi leikkaa jähmettyneet ylimääräiset suklaat reunoilta siististi veitsellä pois.  Nostele kauniisti esille ja koristele tarjotin esimerkiksi ylijäänneillä hopeatoffeilla/ noitapilleillä.

HOX! Resepti on helposti muokattavissa. Voit vaihdella marjajauheiden makua tai halutessasi jättää kokonaan pois. Voit tehdä reseptin yhdellä täytteellä tai puolittaa taikinan ennen marjajauheen lisäämistä. Jättämällä salmiakit pois ohje on myös vegaani, gluteeniton ja sokeriton (huomioi suklaan laatu.)

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Minttujäätelöleivokset, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Marin toffeepähkinä- ja marenkisuklaakonvehditRaaka-aineena ruis: Iisan Danish breakfast style -muffinssitTätä on pakko kokeilla! Suussasulava Snickers-kakku on takuuvarma hittiKarpalo-valkosuklaiset sydämet
Koko Suomi leipoo -reseptitLeivoksetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti