Tee itse herkullinen terveysjäätelö yllättävästä raaka-aineesta
Kesällä tekee mieli jatkuvasti syödä jäätelöä, mutta vatsa ei tästä asiasta välttämättä pidä kovinkaan paljon. Fitness Magazine -sivustolla vinkataan ihana terveellinen resepti, jolla voit korvata ainakin osan kesän jäätelöistä.
Avokadosta saa valmistettua muutaman muun raaka-aineen avustuksella herkullisen terveysjäätelön. Avokado sisältää hyviä tyydyttämättömiä rasvoja ja paljon kuitua. Tämän lisäksi avokadosta saa B-,E- ja K-vitamiinia.
Ainekset:
2 kypsää avokadoa
lime
1 dl sokeria
2 ½ dl vettä
ripaus suolaa
Valmistus:
1. Keitä vesi ja sokeri kattilassa.
2. Kaiva avokadojen hedelmäliha ulos ja laita tehosekoittimeen.
3. Lisää tehosekoittimeen myös veden ja sokerin muodostama ”hillosokeri”.
4. Purista limestä 2 teelusikallista mehua ja laita ainesten joukkoon. Lisää myös ripaus suolaa. Anna seoksen olla tehosekoittimessa niin kauan kunnes se muuttuu tasaiseksi ja pehmeäksi.
5. Laita seos jäätelömuottien sisään tikkujen kera ja anna viilentyä jääkaapissa.
Lue myös:Kokeile jotain uutta – paista kananmuna avokadon sisällä ja Valmista ihastuttavat jäätelöannokset kotona ilman jäätelökonetta
Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!
Lähde: Fitness Magazine
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan