Värikäs vitamiinipommi – tästä hedelmästä valmistuu hittiaamiainen
Eksoottinen pitahaya eli lohikäärmehedelmä on terveyshyötyjä täynnä. Hyödynnä hedelmä vaikkapa herkullisessa aamiaisessa!
Pitahaya-hedelmässä on vain vähän kilokaloreita, mutta se auttaa hyvin pitämään nälän loitolla. Hedelmä myös vauhdittaa ruoansulatuselimistön toimintaa. Näyttävä hedelmä sisältää lisäksi elimistölle hyödyllisiä antioksidantteja, jotka auttavat ulkoisestikin parantaen ihon kuntoa.
Pitahaya on myös varsinainen vitamiinipommi. Se sisältää C-, B1-, B2-, ja B3-vitamiineja, joiden ansiosta vastustuskykysikin kasvaa.
Hyödynnä siis tämä herkkuhedelmä suositun pitaya bowl -eli pitahaya-kulho-aamiaisen muodossa. Pelkästään Instagramissa tästä makoisasta aamupalasta löytyy tuhansia kuvia. Vitamiinien, antioksidanttien ja herkullisen maun lisäksi tässä aamupalassa on parasta se, että voit varioida sen ainesosia mielesi ja makusi mukaan.
Tarvitset:
85 g pakastettua pitahayaa
1 pakastettu banaani
2 pakastettua mansikkaa
2,5 dl jäitä
0,8 l appelsiinimehua (tai mantelimaitoa)
Päälle esimerkiksi:
1/2 banaani viipaloituna
2 mansikkaa
4 karhunvatukkaa
4 vadelmaa
8 mustikkaa
hunajaa maun mukaan
kourallinen granolla
Tee näin:
1. Laita tehosekoittimeen pitahaya, mansikat, banaani, appelsiinimehu ja jäät. Sekoita kunnes seos on koostumukseltaan täyteläistä ja tasaista. Lisää vielä appelsiinimehua, jos tuntuu siltä. Lopputuloksen tulisi kuitenkin olla paksumpaa kuin smoothien.
2. Kaada seos kulhoon, ja päällystä haluamillasi viipaloiduilla hedelmillä ja marjoilla, granolalla ja hunajalla.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Resepti: Popsugar
Katso myös videolta, millainen on hyvän aamupalan ABC:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti