Vesimelonille uusi käyttötarkoitus – tätä et ole tullut ajatelleeksi!
Vesimeloni on mitä parhainta kesäherkkua, mutta harva tulee ajatelleeksi, että vesipitoinen ja terveellinen hedelmä sopii erityisen hyvin nautittavaksi myös jäädytetyssä muodossa.
Torkkuja ja nokkosia -blogia kirjoittavan Emmi-Liia Sjöholmin teoksessa Koko perheen kattaus (Atena 2016) esitellään herkullinen vesimeloniresepti, joka sopii toteutettavaksi jokaisessa keittiössä, josta löytyy pakastin. Reseptin toteuttamiseksi tarvitset vain kaksi raaka-ainetta – ja aavistuksen hunajaa, jos olet makean perään!
Vesimelonitikut
6 jäätelöpuikkoa
neljäsosa vesimelonista
1 lime
(2 rkl hunajaa)
Viipaloi vesimeloni ja leikkaa vasta sitten kuoret irti. Poista isoimmat siemenet. Pane viipaleet blenderiin ja purista joukkoon limen mehu ja halutessasi hunaja. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäätelömuotteihin, aseta tikut paikoilleen ja pakasta yön yli.
Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Koko perheen kattaus (Atena 2016)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut