Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee blinit kuten huippukokki – Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä

6:02Täydellisiä blinejä huippukokin ohjeella
Julkaistu 24.01.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten tehdään hyviä blinejä ja mitkä täytteet niihin sopivat? Huippukokki Mikko Kaukonen paljasti vinkkinsä MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Blinit ovat alkuvuoden suurinta herkkua ja ne nautiskellaan usein esimerkiksi mädin, smetanan ja pilkotun sipulin kanssa. Blineille sopivat makupariksi myös erilaiset lihaherkut. 

Suomen Bocuse d’or -edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen opasti MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten syntyy täydellinen peuratartar blinien päälle.

Tartarin tekeminen lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen liha.

– Pitää olla hyvälaatuista lihaa ja rasvatonta, koska tartar tarjotaan raakana, Kaukonen sanoo.

Katso videolta Mikon vinkit ja kurkkaa resepti: Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"
Mitä ruokaa jauhelihasta? Hans Välimäki vinkkaa helpon huippuohjeen: "Aijaijai"
Nyt on helppoa! Tässä on Hans Välimäen ehdoton kesäherkku: "Oikein hyvä dagen efter -ruoka"
No nyt on kaikkien aikojen nakkikeitto! Maailman parhaassa ravintolassa työskentelevä kokki Jaakko jakaa reseptinsä
Kokkisodan uusi kasvo Linnea Vihonen tyrmää ennakkoluulot: "On olemassa myös hyviä eineksiä"
Harri Syrjänen paljastaa tämän hetken ehdottoman kausiherkun: "Sopii salaatteihin ja jälkiruokiin"
RuokaBlinitViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"