Miten tehdään hyviä blinejä ja mitkä täytteet niihin sopivat? Huippukokki Mikko Kaukonen paljasti vinkkinsä MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Blinit ovat alkuvuoden suurinta herkkua ja ne nautiskellaan usein esimerkiksi mädin, smetanan ja pilkotun sipulin kanssa. Blineille sopivat makupariksi myös erilaiset lihaherkut.
Suomen Bocuse d’or -edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen opasti MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten syntyy täydellinen peuratartar blinien päälle.
Tartarin tekeminen lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen liha.
– Pitää olla hyvälaatuista lihaa ja rasvatonta, koska tartar tarjotaan raakana, Kaukonen sanoo.
Katso videolta Mikon vinkit ja kurkkaa resepti: Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!