Tee blinit kuten huippukokki – Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä

Täydellisiä blinejä huippukokin ohjeella 6:02 Täydellisiä blinejä huippukokin ohjeella

Miten tehdään hyviä blinejä ja mitkä täytteet niihin sopivat? Huippukokki Mikko Kaukonen paljasti vinkkinsä MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Blinit ovat alkuvuoden suurinta herkkua ja ne nautiskellaan usein esimerkiksi mädin, smetanan ja pilkotun sipulin kanssa. Blineille sopivat makupariksi myös erilaiset lihaherkut. 

Suomen Bocuse d’or -edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen opasti MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten syntyy täydellinen peuratartar blinien päälle.

Tartarin tekeminen lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen liha.

– Pitää olla hyvälaatuista lihaa ja rasvatonta, koska tartar tarjotaan raakana, Kaukonen sanoo.

Katso videolta Mikon vinkit ja kurkkaa resepti: Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.