Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisten kuohkeiden sämpylöiden salaisuus saattaa yllättää: Oletko jo tajunnut käyttää tätä raaka-ainetta?

Shutterstock, Brent Hofacker
Julkaistu 03.05.2020 14:00

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Australialainen nainen jakoi sosiaalisessa mediassa reseptinsä täydellisen kuohkeisiin sämpylöihin. Yllättävä ainesosa on avain huikean muhkeisiin leipiin.

Nainen jakoi Facebookissa sämpyläreseptinsä kuvineen. Reseptissä piilee yksi ainesosa, joka saattaa yllättää ainakin suomalaiset kokkaajat: tuorejuusto. Naisen reseptistä kertoo The Sun.

– Leivoin tuorejuustosämpylöitä tänä aamuna, ja ne ovat todella kevyitä ja kuohkeita. Pitäkää hauskaa leipoessanne! nainen kirjoittaa päivityksessään.

Somessa täydellisen kuohkeista sämpylöistä innostuttiin, ja ihmiset kertoivat kokeilevansa reseptiä itse.

– Nuo näyttävät upeilta, yksi henkilö kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näin teet tuorejuustosämpylöitä

Leivontaan tarvitset maitoa, kuivahiivaa, kananmunan, jauhoja, suolaa ja tuorejuustoa.

Lisää kaikki ainesosat matalalla teholla käyvään yleiskoneeseen tai sekoita ainesosat kulhossa ja veivaa taikinan käsin. Muotoile taikina pallon muotoiseksi. Anna taikinan kohota 60 minuuttia, kunnes sen koko on tuplaantunut. Tee taikinasta tämän jälkeen 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia.

Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja koristeeksi, ja laita sämpylät uuniin 160 asteeseen noin vartiksi.

Tuorejuustosämpylät:

150 ml haaleaa maitoa
5g kuivahiivaa
Yksi kananmuna
300 g sämpyläjauhoja
Ripaus suolaa
50 g tuorejuustoa

Laita kaikki ainekset yleiskoneeseen tai normaaliin kulhoon ja veivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Tee taikinasta pallonmuotoinen ja anna sen kohota 60 minuuttia. Tee sen jälkeen taikinasta 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle koristeeksi hieman taikinaa ja laita ne uuniin 160 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile lämpiminä.

LUE MYÖS: Suomalaiskauppoihin tulossa ennennäkemätön sämpylä: "Ei ole aiemmin päivittäiskaupasta löytynyt"

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

Lähde: The Sun

***

Videolla Huomenta Suomessa perehdytään juureen leipomiseen.

6:24Leipää juuresta

Lisää aiheesta:

Helpot sämpylät, joihin sujahtaa nerokas ainesosa: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä!"Kaksi terveellistä ainesosaa, jotka taikovat sämpylöistä supermeheviä – lisää näitä taikinaan ja ylläty!Sämpylöiden leipominen ei ole koskaan ollut helpompaa! Herkulliset aamiaissämpylät valmistuvat alle puolessa tunnissa – ja ilman hiivaaYllättävästä ainesosasta superterveelliset sämpylät: Rutkasti proteiinia!Herkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!Pyöräytä helppo leipä vain muutamassa minuutissa: "Ihan huikea!"
RuokaLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?