Täydellisten kuohkeiden sämpylöiden salaisuus saattaa yllättää: Oletko jo tajunnut käyttää tätä raaka-ainetta?
Australialainen nainen jakoi sosiaalisessa mediassa reseptinsä täydellisen kuohkeisiin sämpylöihin. Yllättävä ainesosa on avain huikean muhkeisiin leipiin.
Nainen jakoi Facebookissa sämpyläreseptinsä kuvineen. Reseptissä piilee yksi ainesosa, joka saattaa yllättää ainakin suomalaiset kokkaajat: tuorejuusto. Naisen reseptistä kertoo The Sun.
– Leivoin tuorejuustosämpylöitä tänä aamuna, ja ne ovat todella kevyitä ja kuohkeita. Pitäkää hauskaa leipoessanne! nainen kirjoittaa päivityksessään.
Somessa täydellisen kuohkeista sämpylöistä innostuttiin, ja ihmiset kertoivat kokeilevansa reseptiä itse.
– Nuo näyttävät upeilta, yksi henkilö kommentoi.
Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.
Näin teet tuorejuustosämpylöitä
Leivontaan tarvitset maitoa, kuivahiivaa, kananmunan, jauhoja, suolaa ja tuorejuustoa.
Lisää kaikki ainesosat matalalla teholla käyvään yleiskoneeseen tai sekoita ainesosat kulhossa ja veivaa taikinan käsin. Muotoile taikina pallon muotoiseksi. Anna taikinan kohota 60 minuuttia, kunnes sen koko on tuplaantunut. Tee taikinasta tämän jälkeen 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia.
Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja koristeeksi, ja laita sämpylät uuniin 160 asteeseen noin vartiksi.
Tuorejuustosämpylät:
150 ml haaleaa maitoa
5g kuivahiivaa
Yksi kananmuna
300 g sämpyläjauhoja
Ripaus suolaa
50 g tuorejuustoa
Laita kaikki ainekset yleiskoneeseen tai normaaliin kulhoon ja veivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Tee taikinasta pallonmuotoinen ja anna sen kohota 60 minuuttia. Tee sen jälkeen taikinasta 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle koristeeksi hieman taikinaa ja laita ne uuniin 160 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile lämpiminä.
LUE MYÖS: Suomalaiskauppoihin tulossa ennennäkemätön sämpylä: "Ei ole aiemmin päivittäiskaupasta löytynyt"
Lähde: The Sun
***
Videolla Huomenta Suomessa perehdytään juureen leipomiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan