Täydellisten kuohkeiden sämpylöiden salaisuus saattaa yllättää: Oletko jo tajunnut käyttää tätä raaka-ainetta?

sämpylät
Shutterstock, Brent Hofacker

Australialainen nainen jakoi sosiaalisessa mediassa reseptinsä täydellisen kuohkeisiin sämpylöihin. Yllättävä ainesosa on avain huikean muhkeisiin leipiin.

Nainen jakoi Facebookissa sämpyläreseptinsä kuvineen. Reseptissä piilee yksi ainesosa, joka saattaa yllättää ainakin suomalaiset kokkaajat: tuorejuusto. Naisen reseptistä kertoo The Sun.

– Leivoin tuorejuustosämpylöitä tänä aamuna, ja ne ovat todella kevyitä ja kuohkeita. Pitäkää hauskaa leipoessanne! nainen kirjoittaa päivityksessään.

Somessa täydellisen kuohkeista sämpylöistä innostuttiin, ja ihmiset kertoivat kokeilevansa reseptiä itse.

– Nuo näyttävät upeilta, yksi henkilö kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näin teet tuorejuustosämpylöitä

Leivontaan tarvitset maitoa, kuivahiivaa, kananmunan, jauhoja, suolaa ja tuorejuustoa.

Lisää kaikki ainesosat matalalla teholla käyvään yleiskoneeseen tai sekoita ainesosat kulhossa ja veivaa taikinan käsin. Muotoile taikina pallon muotoiseksi. Anna taikinan kohota 60 minuuttia, kunnes sen koko on tuplaantunut. Tee taikinasta tämän jälkeen 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia.

Ripottele taikinan päälle hieman jauhoja koristeeksi, ja laita sämpylät uuniin 160 asteeseen noin vartiksi.

Tuorejuustosämpylät:

150 ml haaleaa maitoa
5g kuivahiivaa
Yksi kananmuna
300 g sämpyläjauhoja
Ripaus suolaa
50 g tuorejuustoa

Laita kaikki ainekset yleiskoneeseen tai normaaliin kulhoon ja veivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Tee taikinasta pallonmuotoinen ja anna sen kohota 60 minuuttia. Tee sen jälkeen taikinasta 12 pienempää palloa ja anna niiden kohota 45-60 minuuttia. Ripottele sämpylöiden päälle koristeeksi hieman taikinaa ja laita ne uuniin 160 asteeseen noin 15 minuutiksi. Tarjoile lämpiminä.

Lähde: The Sun

***

Videolla Huomenta Suomessa perehdytään juureen leipomiseen.

Leipää juuresta 6:24

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat