Täydellistä munakokkelia kymmenessä minuutissa – näin onnistut

Munakokkeli
Shutterstock

Munakokkeli on proteiinipitoisuutensa vuoksi loistava aamupala, joka pitää nälän loitolla pitkään. Poimi vinkit siihen, kuinka onnistut munakokkelin valmistamisessa – vain kymmenessä minuutissa!

Yksi annos kymmenen minuutin munakokkelia valmistuu nopeasti ja sisältää vain 161,5 kilokaloria. Aamiaisella olisi hyvä nauttia proteiinia ja tästä aamupalasta sitäkin löytyy: yksi annos munakokkelia sisältää proteiinia 13,7 grammaa.

Munakokkelin valmistelu vie aikaa noin viisi minuuttia ja sama aika kuluu myös simppelin aamiaisen paistamiseen. Reseptistä riittää munakokkelia kahdelle.

Kymmenen minuutin munakokkeli

4 suurta kananmunaa
0,6 dl rasvatonta tai ykkösmaitoa
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
Suolaa ja pippuria
Rasvaa paistamiseen

1. Riko munat kulhoon.
2. Lisää maito, persilja, suola ja pippuri kananmunien joukkoon.
3. Riko kananmunat kevyesti sekoittamalla.
4. Lämmitä pannu ja lisää sille rasva.
5. Kaada munaseos pannulle.
6. Levitä seosta paistinlastalla pannulle, kunnes kananmunat hyytyvät. Kuljeta paistinlastaa pannun pohjaa pitkin joka kerta kun sekoitat munakokkelia. Kananmunien ei kuulu ruskistua, vaan lopputuloksen on tarkoitus olla ilmava.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja