Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

5 sääntöä täydelliseen munakokkeliin: Näin tulee taatusti mehevää!

Herkullisen munakokkelin valmistaminen on haastavampaa kuin moni luulee.
Herkullisen munakokkelin valmistaminen on haastavampaa kuin moni luulee. Shutterstock
Julkaistu 19.07.2015 08:08
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ihanan kesäaamun kruunaa klassinen munakokkeli. Munakokkeli on parhaimmillaan silloin, kun se on mehevän kosteaa. 

Vaikka munakokkelin valmistus voi tuntuakin helpolta, sen valmistus vaatii keskittymistä. 

Kahta annosta varten tarvitset neljä kananmunaa, neljösosa teelusikallisen suolaa ja ruokalusikallisen voita. Näillä ohjeilla onnistut. 

1. Käytä parhaita raaka-aineita

Aivan kuten kaikkien muidenkin ruokien kohdalla, myös munakokkelin valmistuksessa raaka-aineet ratkaisevat. Käytä munakokkelin valmistukseen aina mahdollisimman tuoreita, mielellään luomukananmunia.

2. Sekoita hyvin

Täydellisen munakokkelin salaisuus on sekoittamisessa.  Kananmunat tulisi saada kunnolla sekaisin, kauniin keltaiseksi seokseksi. Vaikka sekoittaminen voi onnistua hyvin myös vispilällä, parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä sähkövatkainta. Sähkövatkaimella keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat täysin, tehden munamassan rakenteesta sileän. Tässä vaiheessa voit lisätä joukkoon ripauksen suolaa.

3. Lämpö ratkaisee

Munakokkeli tulisi paistaa tasaisella keskilämmöllä. Valmistuksessa liian alhainen lämpötila on parempi kuin liian korkea. Liian korkea lämpö kuivattaa munamassan nopeasti, mutta matala lämpö sen sijaan pitää munakokkelin mehevänä. Muista valmistaa munakokkeli aina pinnoitetussa pannussa.

4. Voi on ystäväsi

Monet käyttävät paistamiseen öljyä, mutta herkullisen munakokkelin aikaansaamiseksi kannattaa valmistuksessa käyttää voita. Voit yhtä hyvin käyttää öljyä, mutta voi mehevöittää munakokkelin täydellisesti. Ja mikä parasta, voi maistuu aina hyvälle.

5. Varo ylikypsentämistä

Sulata voi ja kaada munaseos pannulle. Tärkeintä on, ettet yrität paistaa kerralla liian suurta määrää. Pannulla tulisi olla munamassaa ohut kerros, enintään neljää munaa. Pyörittele munamassaa koko ajan pannun pohjaa myöten puuharukalla tai vispilällä. Mehevä munakokkeli valmistuu noin kahdessa minuutissa, joten ole tarkkana kypsymisen kanssa. 

Lähde: Bonappettit.com 

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenHarva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kertaTiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"