Vältä kuiva munakokkeli – täydellinen aamupala syntyy maltilla

munakokkeli
Shutterstock

The Kitchn -sivuston munakokkeliresepti mullistaa aamiaisesi.

Munakokkeli on mitä parhain vaihtoehto aamiaiseksi, mutta sen valmistuksessa voi moni asia mennä pieleen. Tällä The Kitchn -sivuston reseptillä takaat maittavan lopputuloksen.

Reseptin salaisuus piilee hitaassa, matalalla lämmöllä tapahtuvassa valmistuksessa. Munat kypsennetään tavallisella paistinpannulla lieden matalimmalla lämmöllä. Jos mielesi tekisi kääntää lämpöä ylöspäin, käy vaikka kahvinkeittoon mieluummin. Sekoita munia välillä, mutta anna niiden muotoutua rauhassa. Lopputuloksena on täyteläinen herkkuaamupala!

Maustaminen: Mausta munat suolalla ja pippurilla samalla, kun vatkaat niitä. Näin munakokkelisi maustuu kaikin puolin sen sijaan, että ripottelisit maustetta vasta valmiin kokkelin päälle.

Munakokkelin hidas valmistus ei ehkä sovi hyvin yhteen aamurutiiniesi kanssa, mutta kokkeli on valmis kuitenkin 10–15 minuutissa. Eikä sinun suinkaan tarvitse seisoa hellan ääressä koko aikaa, vaan voit hoitaa aamupuuhiasi samalla. 

Tarvitset:
2 suurta kananmunaa (tai useampi)
1 tl voita
1 tl kermaa tai täysmaitoa per kananmuna (jos haluat)
1/4 tl suolaa
pippuria
pilkottuja, tuoreita yrttejä (jos haluat)

Tee näin:
1. Aloita lämmittämällä pannu. Laita paistinpannu liedelle matalalle lämmölle. Lisää voi ja anna sen sulaa samalla, kun vatkaat munia.
2. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa niitä voimakkaasti, kunnes keltuaiset ja valkuaiset ovat täysin sekoittuneet ja munat ovat hieman vaahdonneet.
3. Mausta. Vatkaa joukkoon suola ja pippuri. Jos haluat, voit lisätä myös kermaa tai maitoa.
4. Kaada munat paistinpannulle.
5. Kypsennä munia 10–15 minuuttia. Sekoita munia välillä lastalla. Munat ovat aluksi hyvin nestemäisiä, mutta sitten huomaat, kuinka ne alkavat vähitellen kiinteytyä.
6. Ota pannu pois liedeltä hieman ennen kuin ne ovat täysin kypsät. Kananmunat jatkavat kypsentymistä vielä minuutin tai pari lämpimällä pannulla. Jos haluat lisätä yrttejä, sekoita ne joukkoon nyt tai ripottele pinnalle.
7. Laita munat lautaselle ja nauti! Tämä kokkeli on parhaimmillaan heti nautittuna.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja