Täydelliset keittiöniksit: Näin saat kananmunat säilymään pidempään

kananmuna
Shutterstock

Keittiössä asiat tehdään usein "omalla" tavalla. Vuosia vanhat tavat eivät aina välttämättä ole parhaita tai oikeita. Lue tästä parhaat vinkit keittiöpuuhiin ja säästät ajan lisäksi hermojasi monessa arkisessa tilanteessa.

Säilytä sitruunoita oikein

Kokeilemisen arvoinen vinkki on lisätä vettä kulhoon, jossa sitruunoita säilyttää jääkaapissa. Sitruunat säilyvät vedessä käyttökelpoisina jopa kolme kuukautta.

Tee täydellistä munakokkelia

Proteiinipitoiset ruoat eivät tykkää lämmöstä. Ei siis munakaan. Munakokkeliin saa täydellisen koostumuksen, kun käyttää kokkaamiseen vähän enemmän aikaa ja vähän vähemmän tehoja. 

Pastan keitinvesi talteen

Pastan keitinvettä ei kannata kaataa pois viimeistä pisaraa myöten. Kun pasta on kiehunut al denteksi, voi keitinvettä kaataa sivuun desin verran.

VINKKI: Pastan keitinvesi saa muistuttaa merivettä. Älä siis turhaan säästele suolassa.

Veteen liuennut tärkkelys tekee mistä tahansa pastakastikkeesta kermaisen ilman, että kermaa tarvitsee erikseen lisätä. Ja antaa samalla sopivasti makua annokseen, onhan se valmiiksi suolattu.

Muusin salaisuus ei olekaan mummo

Maailmankuulut kokit nimittäin suosittelevat keittämään muusattavat perunat kermassa.

Syy tähän löytyy perunan mausta, joka imeytyy keittämisen aikana keitinnesteeseen. Sen sijaan, että perunat keittäisi vedessä, jonka heittää lopuksi pois, voi perunat keittää kermassa. Näin kaikki maut pysyvät tallella.

Säilytä munat pidempään

Jääkaapissa kananmunat säilyvät noin viisi viikkoa, mutta kananmunat voi myös pakastaa. Kätevintä on rikkoa kananmunat muffinivuokaan. Kun munat ovat hyytyneet, ne voi siirtää pakastepussiin ja käyttää yhden kerrallaan. Pakastimessa munat säilyvät jopa puoli vuotta.

Osittaiset lähteet: Popsugar, Food.com

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!