Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen munakokkelin salaisuus on yksinkertainen – oletko jo kokeillut?

Täydellinen munakokkeli on mehukasta ja pehmeää.
Täydellinen munakokkeli on mehukasta ja pehmeää.Shutterstock
Julkaistu 08.10.2015 07:03

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Täydellisen munakokkelin koostumus on pehmeä, mehevä ja jopa hieman rasvainen. Tästä klassikkoherkusta saa kuitenkin pienellä muutoksella aikaan taivaallista.

Jokaisella on oma tapansa valmistaa ”täydellistä” munakokkelia, mutta paljastamme yksinkertaisen aineksen, jolla siitä saa tehtyä vielä parempaa: juusto!

1. Miksi juusto?

Juusto saa munakokkelista aikaan mehevän ja kermaisen. Juuston käyttämisessä täytyy olla kuitenkin tarkkana.

2. Miten juustoa käytetään munakokkelin joukossa?

Kananmunat paistuvat nopeasti pannulla, joten juusto kannattaa raastaa mahdollisimman pieneksi ennen sen lisäämistä joukkoon. 1–2 teelusikallista juustoraastetta riittää herkullisen lopputuloksen saamiseksi.

3. Millaista juustoa kannattaa lisätä joukkoon?

Parmesaani, ricotta ja pecorino sopivat erinomaisesti munakokkelin joukkoon. Joukkoon ei kannata lisätä mietoja juustoja, sillä yksi juuston tarkoitus on lisätä munakokkelin makua.

4. Missä vaiheessa juusto lisätään?

Juustoa ei kannata lisätä raakojen munien joukkoon, vaan vasta puolessa välissä paistamista, kun kananmunat ovat alkaneet hieman jähmettyä.

Lähde: Foxnews.com

Lisää aiheesta:

Tässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenTiesitkö, että munakokkelin voi valmistaa myös näin? Vaivattomalla niksillä täydellinen lopputulosEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Huippukokki neuvoo: Tämä on paras tapa valmistaa munakokkeli
KananmunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?