Huippukokki neuvoo: Tämä on paras tapa valmistaa munakokkeli

munakokkeli
Munakokkelin valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Shutterstock

Munakokkeli on yksinkertainen ruoka, mutta silti siinäkin voi epäonnistua, jos sen yrittää tehdä liian monimutkaisesti. 

Munakokkeli on monille tuttu herkku aamupalapöydästä. Se on helppo ja nopea valmistaa, eikä sen valmistuksessa kannata yrittää kikkailla liikaa. Televisiosta tuttu kokki Anthony Bourdain muistuttaa, että tärkeintä munakokkelissa on kananmuna. Hän neuvoo Business Insider -nettisivustolla miten paistaa täydellinen munakokkeli yksinkertaisesti.

Bourdain myöntää kuuluvansa vanhaan koulukuntaan ja hänen mielestään munakokkelissa pääasia on itse munassa. Tärkeää on, että munat ovat tuoreita. Toinen tärkeä asia on, että pannun täytyy olla kuuma.

Bourdain aloittaa munakokkelin valmistamisen rikkomalla munat tasaiselle alustalle. Tämän jälkeen hän laittaa ne astiaan, jossa voi tarkastaa, ettei sekaan ole jäänyt kuoren palasia. Hän sekoittaa munia hieman haarukalla, muttei liikaa! Siinä saa erottua hieman valkuaista ja keltuaista, eikä niin, että seos on tasaisen keltaista.

Munien joukkoon hän lisää suolaa ja pippuria. Vettä tai kermaa hän ei kuitenkaan käytä. Hänen mielestään ne eivät tuo kokkeliin mitään lisää. Tärkeintä on kananmuna. Pannu kannattaa kuumentaa valmiiksi, mutta se ei saa olla kuitenkaan liian kuuma. Pannulle lisätään paljon kunnon voita. Kananmunat kaadetaan kuumalle pannulle ja annetaan hieman tekeytyä. Tämän jälkeen Bourdain neuvoo varovasti työntelemään seosta edestakaisin. Tärkeää on, ettei kokkelista tee pientä murua, vaan jättää siitä kuohkeaa ja ilmavaa.

Näin yksinkertaista on täydellisen munakokkelin valmistus!

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.