Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – "se on niin typerää"

Rypsiöljy on hyvä paistoöljy myös pihville.
Rypsiöljy on hyvä paistoöljy myös pihville.Shutterstock
Julkaistu 27.03.2016 08:04

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa. Myös paistoöljyn valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Yhdysvaltojen Top Chefin suomalaistähti, rääväsuukokki Stefan Richter ihmettelee sitä, miksi niin moni käyttää pihvin paistoon aivan vääränlaista öljyä.

– Ihmiset käyttävät oliiviöljyä, se on niin typerää, Richter laukoo.

Oliiviöljy palaa helposti, joten se ei sovellu paistoöljyksi. Paras valinta pihvien paistoon on ihan tavallinen rypsiöljy.

Stefan-Richter
Kokki Stefan Richter on vieraillut myös Suomen Top Chef -ohjelmassa.

– Halpaa rypsiöljyä, se ei pala niin nopeasti, kokki suosittelee. 

Öljy tulee lisätä pannulle vasta kun pannu on kuuma. Muuten maku menee pilalle.

– Jos lämmität öljyn pannun kanssa, se alkaa palaa ja siihen tulee dieselin maku.

Toinen yleinen moka on paistaa pihvi liian kypsäksi.

– Jos pihvi menee ylikypsäksi, se on kuin vanha sukka.

Lisää aiheesta:

Lihakokki varoittaa yhdestä yleisestä virheestä pihvin paistossa – maku menee pilalle: "Kukaan ei halua syödä sellaista"Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapaMaistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..." Huippukokki älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."Anthony Bourdain älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."Henri Alén tyrmää suomalaisten suosikkirasvan: "Mautonta"
LihaRuoanlaittoPippuripihviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos