Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – "se on niin typerää"
Pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa. Myös paistoöljyn valinnassa kannattaa olla tarkkana.
Yhdysvaltojen Top Chefin suomalaistähti, rääväsuukokki Stefan Richter ihmettelee sitä, miksi niin moni käyttää pihvin paistoon aivan vääränlaista öljyä.
– Ihmiset käyttävät oliiviöljyä, se on niin typerää, Richter laukoo.
Oliiviöljy palaa helposti, joten se ei sovellu paistoöljyksi. Paras valinta pihvien paistoon on ihan tavallinen rypsiöljy.
– Halpaa rypsiöljyä, se ei pala niin nopeasti, kokki suosittelee.
Öljy tulee lisätä pannulle vasta kun pannu on kuuma. Muuten maku menee pilalle.
– Jos lämmität öljyn pannun kanssa, se alkaa palaa ja siihen tulee dieselin maku.
Toinen yleinen moka on paistaa pihvi liian kypsäksi.
– Jos pihvi menee ylikypsäksi, se on kuin vanha sukka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti