Täydellisen mehevä lihakastike: Valmista jauhelihasta tai vaikka ankasta – "kuuluu lempiruokiini"

ankka-ragu
Tuunattu lihakastike maistuu pastan kanssa.

Sivumaku-blogin Jani Kinnusen lempiruokiin kuuluu italialainen lihakastike, ragù, jonka voi valmistaa arkisesti jauhelihaan tai juhlallisemmin ankkaan.

– Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista, Sivumaku-blogin Jani Kinnunen vinkkaa.

Ankka tuo lihakastikkeeseen erilaista, makeampaa ja syvempää makua. Ankankoipia löytää purkitettuna ja valmiiksi kypsennettynä, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat kastikkeessakin.

– Niiden kanssa pysyy kontrolli paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen, kertoo Kinnunen.

Kokonaisista koivista saa lihan lisäksi talteen luut, joista voi keittää herkullisen liemen.

Katso ankka-ragùn resepti Sivumaku-blogista.

***

0:34

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja