Täydellisen mehevä lihakastike: Valmista jauhelihasta tai vaikka ankasta – "kuuluu lempiruokiini"
Sivumaku-blogin Jani Kinnusen lempiruokiin kuuluu italialainen lihakastike, ragù, jonka voi valmistaa arkisesti jauhelihaan tai juhlallisemmin ankkaan.
– Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista, Sivumaku-blogin Jani Kinnunen vinkkaa.
Ankka tuo lihakastikkeeseen erilaista, makeampaa ja syvempää makua. Ankankoipia löytää purkitettuna ja valmiiksi kypsennettynä, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat kastikkeessakin.
– Niiden kanssa pysyy kontrolli paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen, kertoo Kinnunen.
Kokonaisista koivista saa lihan lisäksi talteen luut, joista voi keittää herkullisen liemen.
Katso ankka-ragùn resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti