Täydellisen mehevä lihakastike: Valmista jauhelihasta tai vaikka ankasta – "kuuluu lempiruokiini"

ankka-ragu
Tuunattu lihakastike maistuu pastan kanssa.

Sivumaku-blogin Jani Kinnusen lempiruokiin kuuluu italialainen lihakastike, ragù, jonka voi valmistaa arkisesti jauhelihaan tai juhlallisemmin ankkaan.

– Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista, Sivumaku-blogin Jani Kinnunen vinkkaa.

Ankka tuo lihakastikkeeseen erilaista, makeampaa ja syvempää makua. Ankankoipia löytää purkitettuna ja valmiiksi kypsennettynä, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat kastikkeessakin.

– Niiden kanssa pysyy kontrolli paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen, kertoo Kinnunen.

Kokonaisista koivista saa lihan lisäksi talteen luut, joista voi keittää herkullisen liemen.

Katso ankka-ragùn resepti Sivumaku-blogista.

***

Porkkanainen jauhelikastike 0:34

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!