Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ankka-ragù - lihasoosissa nextille levelille

Julkaistu 10.10.2017 21:08

Vienosti ja lempeästi hauduteltu italialainen lihakastike ragù kuuluu lempiruokiini. Sen voi tehdä bolognalaisittain jauhelihasta, napolilaisittain krouvimmin tai vaikka näin, ankan koivista. Maku on tietenkin erilainen, hivenen makeampi, hitusen vähemmän syvempi tai ainakin toisella tavalla aka. ankkamainen. Kuivattu herkkutatti antaa lisää umamin syvyyttä.

Ankankoipiin törmää useimmiten purkitettuna ja valmiiksi kypsänä, confit. Nekin toimivat, mutta tuoreet tai pakastetut koivet toimivat paremmin, koska niiden kanssa kontrolli pysyy paremmin hallussa. Maksoin koivista 3,5-4,5 euroa kappaleelta, koosta riippuen.
Muistathan, että luista voi keitellä vielä herkullisen liemen.

Ankka-ragù
4-6 hlölle

4 ankankoipea
0,5 dl oliiviöljyä
1 punasipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
2,5 dl punaviiniä (ei kovin tanniinista)
1 tlk tomaatteja
2,5 dl kanalientä
25 g kuivattuja herkkutatteja
parmesaania, raastettuna

pastaa, esim. tagliatelle, fettuccine, rigatoni

OHJE: Irrota ankankoivista nahka ja suurin osa rasvasta. Kuumenna iso paistinpannu kuumaksi. Lorauta pohjalle oliiviöljy. Paista koipiin kaunis väri kauttaaltaan, n. 10 min ajan. Ota koivet syrjään. Kaada pannulle porkkana-, punasipuli-, valkosipuli- ja sellerisilppu. Kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti. Laita koivet takaisin pannulle. Kaada sekaan viini, tomaatit, kanaliemi ja kuivatut sienet. Peitä kannella ja anna hautua hiljalleen 1 h.

Ota ankankoivet seoksesta ja irrota liha luista. Muista säästää luut mahdollista lientä varten. Lisää ankan liha pannulle ja anna poreilla hissukseen ilman kantta 30 min tai kunnes seos alkaa olla melko sakeaa. Mausta ragù suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Keitä pasta al denteksi ja sekoita yhteen ankka-ragùn kanssa. Ripottele pinnalle parmesaania. Lorauta pinnalle vielä laadukasta oliiviöljyä. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäAppelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèrePaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraPeuranfileenoisetit ja villiyrttirisotto
raguankkaitalialainenpastakastikelihakastikeliharuokaankankoipi

Tuoreimmat aiheesta

ragu
  • 10.03.201919:35
    pastaresepti

    Se AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.

  • 11.02.201819:08
    häränhäntä

    Häränhäntä-ragú - lihakastike täynnä syvää rakkautta

  • 02.09.201521:45
    bechamel

    Lasagne alla bolognese - paras maistamani

  • 13.02.201306:45
    arancina

    Lihapullat osa 8 - Arancini, täytetyt risottopallot

  • 28.11.201206:15
    gnocchi

    Gnocchit ja saksanpähkinäkastike