Täydellinen valmistusmetodi uunilohelle – helppoa ja nopeaa: "Ei takuulla tule kuivaa"
The Kitchn -ruokasivusto esittelee jälleen helpon ja nopean uunilohireseptin, joka takaa mehevän lopputuloksen.
Monista hyvistä ja helpoista uunilohiresepteistään tunnettu ruokasivusto The Kitchn vinkkaa jälleen mainion metodin uunilohen valmistamiseen. Ruokatoimittaja Naomi Tomky suosittelee testaamaan lohen valmistamista argentiinalaisen chimichurrikastikkeen kanssa.
– Tämä takuuvarma metodi jättää lohen kauniiksi ja koskemattomaksi, eikä kalasta tule takuulla kuivaa, Tomky lupaa.
Lohen mehevyyden takaa sen päällä tarjoiltava chimichurrikastike. Chimichurri on tuttu liharuokien lisuke, mutta yrttinen ja etikkainen kastike sopii mainiosti yhteen myös kalan kanssa. Kastikkeen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin jäljelle jää vain lohen paistaminen. Jos chimichurria jää yli, säilytä sitä jääkaapissa ja testaa esimerkiksi pastakastikkeena peston tapaan.
Uunilohta ja chimichurria
Valmistusaika: 15 min + 20 min paistaminen
1 (n. 600 g) ruodoton ja nahallinen lohifilee
1 rkl oliiviöljyä
1/4 suolaa
1 rkl sitruunamehua
Chimichurri:
3 valkosipulinkynttä
2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
1,2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
1,2 dl lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero fileen pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla.
2. Paista lohta uunissa noin 20 minuuttia ja tee sillä välin chimichurrikastike.
3. Hienonna valkosipulinkynnet ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja chilihiutaleet. Hienonna yrtit ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi voit tehdä chimichurrin tehosekoittimessa.
4. Kun lohi on paistunut, purista sen päälle sitruunan mehua. Tarjoile uunilohi chimichurrin kanssa.
Lue myös: Mies löi vetoa kaverinsa kanssa, pystyykö syömään 50 kananmunaa – muna numero 42 oli kohtalokas
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan