Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen valmistusmetodi uunilohelle – helppoa ja nopeaa: "Ei takuulla tule kuivaa"

Testaa uunilohelle koukuttavaa chimichurrikastiketta.
Testaa uunilohelle koukuttavaa chimichurrikastiketta.Shutterstock
Julkaistu 06.11.2019 13:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivusto esittelee jälleen helpon ja nopean uunilohireseptin, joka takaa mehevän lopputuloksen. 

Monista hyvistä ja helpoista uunilohiresepteistään tunnettu ruokasivusto The Kitchn vinkkaa jälleen mainion metodin uunilohen valmistamiseen. Ruokatoimittaja Naomi Tomky suosittelee testaamaan lohen valmistamista argentiinalaisen chimichurrikastikkeen kanssa.

– Tämä takuuvarma metodi jättää lohen kauniiksi ja koskemattomaksi, eikä kalasta tule takuulla kuivaa, Tomky lupaa.

Lohen mehevyyden takaa sen päällä tarjoiltava chimichurrikastike. Chimichurri on tuttu liharuokien lisuke, mutta yrttinen ja etikkainen kastike sopii mainiosti yhteen myös kalan kanssa. Kastikkeen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin jäljelle jää vain lohen paistaminen. Jos chimichurria jää yli, säilytä sitä jääkaapissa ja testaa esimerkiksi pastakastikkeena peston tapaan.

shutterstock_760183384
Chimichurrikastike sopii lihan ja kalan kaveriksi.Shutterstock

Uunilohta ja chimichurria

Valmistusaika: 15 min + 20 min paistaminen

1 (n. 600 g) ruodoton ja nahallinen lohifilee
1 rkl oliiviöljyä
1/4 suolaa
1 rkl sitruunamehua

Chimichurri:
3 valkosipulinkynttä
2 rkl puna- tai valkoviinietikkaa
1,2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl chilihiutaleita
1,2 dl lehtipersiljaa
1 rkl tuoretta oreganoa

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero fileen pintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla.

2. Paista lohta uunissa noin 20 minuuttia ja tee sillä välin chimichurrikastike.

3. Hienonna valkosipulinkynnet ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon valkoviinietikka, oliiviöljy, suola ja chilihiutaleet. Hienonna yrtit ja sekoita kastikkeeseen. Halutessasi voit tehdä chimichurrin tehosekoittimessa.

4. Kun lohi on paistunut, purista sen päälle sitruunan mehua. Tarjoile uunilohi chimichurrin kanssa.  

Lue myös: Mies löi vetoa kaverinsa kanssa, pystyykö syömään 50 kananmunaa – muna numero 42 oli kohtalokas

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataTämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatNyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä"Helppo liharesepti, joka on kaikkien aikojen suosituin: "Aivan täydellistä, jopa nirsot ruokailijat rakastavat!"Supermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • Eilen16:59
    Veneet ja laivat

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • Eilen10:15
    Matkailu

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • Eilen08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • to16:57
    Jauheliha

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin