Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä unohda perinneherkkua – valmista maukas siskonmakkarapata

Siskonmakkarakeitto on oikea klassikko.
Siskonmakkarakeitto on oikea klassikko.Lehtikuva
Julkaistu 14.10.2016 20:04

MTV LIFESTYLE

Meri-Tuuli Lindströmin Pataruokaa-kirjauutuus on täynnä pitkään kypsyneitä, tunnelmallisia makuja. Yksi esimerkki tästä on siskonmakkarapata, jonka resepti esitellään kirjassa.

Meri-Tuuli Lindströmin kirjauutuus Pataruokaa (WSOY) on kokoelma pitkään kypsyviä, mutta helposti valmistuvia ruokia, jotka ovat täydellisiä perheiden ja ystäväporukoiden yhteisiin hetkiin – kun ruoka hautuu uunissa, on kokillakin aikaa vielä yhteen lautapeliin tai reippailuun. Siskonmakkarapataan lisämakua tuo hapankaali, joka on Lindströmille muistorikas ruoka. 

– Kun muutin kotoa pois, ensimmäinen kotini kimppakämpässä oli hapankaalitehdasta vastapäätä. Tehdas ei muuten vaikuttanut arkeemme, mutta kuumina kesäpäivinä tehtaan pihalla pesua odottaneet hapankaalitynnyrit lemusivat niin voimakkaasti, ettei kaalia tehnyt mieli ennen kuin ilmat vähän kylmenivät, hän kirjoittaa kirjassaan. 

Siskonmakkarapata

(resepti: Meri-Tuuli Lindström, Pataruokaa, WSOY)

1 iso purkki (n. 800 g) hapankaalia
6 perunaa, keitettynä
1 sipuli
2 l lihalientä
2 persiljan oksaa
1 tl kokonaisia mustapippureita
400 g siskonmakkaraa
suolaa

1. Valuta hapankaali, mutta säästä liemi. Kuutioi perunat ja leikkaa sipuli renkaiksi. 

2. Laita lihaliemi pataan ja lämmitä liedellä kiehuvaksi. Lisää hapankaali, perunat ja sipuli ja laske lämpöä niin, että liemi poreilee kevyesti. Lisää persiljan oksat ja pippurit ja tarkista liemen maku: sen pitäisi olla hapokasta ja suolaa tulisi olla sopivasti. Lisää tarvittaessa hapankaalin lientä ja suolaa oman maun mukaan. 

3. Purista siskonmakkara nokareina liemeen ja peitä pata kannella. Nosta uuniin 140 asteeseen hautumaan. Syvenny ainakin tunniksi ristisanatehtävän pariin, kunnes on nälkä. 

Lähde: Pataruokaa, Meri-Tuuli Lindström (WSOY)

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdäSuomalaiselta ruokakirjailijalta kullanarvoinen vinkki: Kotikokki, muista tämä tai keitto jää syömättä! Ruokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Linssi-kaalilaatikko - pakkaspäivän lämmittäjäKaikkien aikojen paras kaalilaatikko: Rouva Kasvis paljastaa valmistustavan, jolla saa lyömättömän lopputuloksenMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
MakkarapataMakkaraMakuja