Näinkö syntyy täydellinen perunamuusi? Kaksi yllättävää ainesosaa
Ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa reseptin, jolla syntyy sivuston mukaan täydellinen perunamuusi.
Ruotsalaislehti Allt om Mat vinkkaa lisäämään perunamuusin joukkoon smetanaa ja mustapippuria, ja ennättää vielä nimetä muusin täydelliseksi versioksi? Tätä on pakko kokeilla.
Täydellinen perunamuusi?
1,2 kiloa jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
1 dl perunoiden keitinlientä
1 dl smetana tai créme fraiche
1/2 tl suolaa
1 hyppysellinen tuoretta mustapippuria
1. Kuori ja keitä perunat valmiiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvettä noin 1 dl erilliseen astiaan.
2. Muussaa perunat ja lisää smetana tai créme fraiche, sekä keitinvesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa vielä uudelleen niin kauan, että muusista tulee muhkeaa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan