Näinkö syntyy täydellinen perunamuusi? Kaksi yllättävää ainesosaa

perunamuusi
Perunamuusi on monelle rakas ruoka jo lapsuudesta. Shutterstock

Ruotsalainen ruokasivusto vinkkaa reseptin, jolla syntyy sivuston mukaan täydellinen perunamuusi. 

Ruotsalaislehti Allt om Mat vinkkaa lisäämään perunamuusin joukkoon smetanaa ja mustapippuria, ja ennättää vielä nimetä muusin täydelliseksi versioksi? Tätä on pakko kokeilla. 

Täydellinen perunamuusi?

1,2 kiloa jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
1 dl perunoiden keitinlientä
1 dl smetana tai créme fraiche
1/2 tl suolaa
1 hyppysellinen tuoretta mustapippuria

1. Kuori ja keitä perunat valmiiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvettä noin 1 dl erilliseen astiaan. 

2. Muussaa perunat ja lisää smetana tai créme fraiche, sekä keitinvesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa vielä uudelleen niin kauan, että muusista tulee muhkeaa. 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.