Täydellinen syysherkku: Red velvet cake on näyttävä, mutta helppo kakku – "ei tarvitse hienostella!"
Huomenta Suomen Makujen aamu -osiossa herkuteltiin tänään todellisella sadonkorjuuherkulla, punajuuri-suklaakakulla.
Red velvet cake sopii täydellisesti näyttäväksi syysherkuksi, sillä kakun taikinassa käytetään suklaata ja punajuurta.
– Suklaan voi sulattaa mikroaaltouunissa aika vaivattomasti ja siististi. Myös vesihaude on loistava tapa sulattaa suklaa, Makujen aamun kokki Marcos Gois vinkkaa.
Goisin mukaan tämä kakku on "aika varman päälle juttu", eli sen valmistamista ei tarvitse pelätä. Myöskään koristelussa ei olla turhaan pikkutarkkoja.
– Ei tarvitse hienostella!
Mehevän herkullinen syyskakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Reseptin loihti Marcos Gois Makujen aamu-ohjelmassa.
Kakku
- 500 g punajuuria
- 150 g tummaa suklaata
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl ruokasoodaa
- 3 dl sokeria
- 175 g voita
- 3 kananmunaa
- 2 dl piimää
Tuorejuustocreme
- 2 dl vispikermaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 tl suolaa
Pinnalle
- 50 g suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 2 irtopohjavuokaa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kokeile tikulla kakun keskeltä onko taikina kypsää. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista 5-10 minuuttia ja kokeile uudelleen. Jäähdytä .
Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
Halkaise kakkupohjat kahtia ja levitä kolmelle kakkupohjalle tuorejuustoa ja nosta kakkupohjat päällekkäin korkeaksi kakuksi siten, että päällimmäiseksi tulee täytteetön kakkupohja. Pursota tai levitä tuorejuustoseosta myös kakun pinnalle. Koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti