Täydellinen syysherkku: Red velvet cake on näyttävä, mutta helppo kakku – "ei tarvitse hienostella!"

Suklaa-punajuurikakku eli Red Velvet Cake 7:53 Suklaa-punajuurikakku eli Red Velvet Cake

Huomenta Suomen Makujen aamu -osiossa herkuteltiin tänään todellisella sadonkorjuuherkulla, punajuuri-suklaakakulla.

Red velvet cake sopii täydellisesti näyttäväksi syysherkuksi, sillä kakun taikinassa käytetään suklaata ja punajuurta.

– Suklaan voi sulattaa mikroaaltouunissa aika vaivattomasti ja siististi. Myös vesihaude on loistava tapa sulattaa suklaa, Makujen aamun kokki Marcos Gois vinkkaa. 

Goisin mukaan tämä kakku on "aika varman päälle juttu", eli sen valmistamista ei tarvitse pelätä. Myöskään koristelussa ei olla turhaan pikkutarkkoja.

– Ei tarvitse hienostella!

Punajuuri-suklaakakku eli Red Velvet Cake

Mehevän herkullinen syyskakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Reseptin loihti Marcos Gois Makujen aamu-ohjelmassa.

Kakku

  • 500 g punajuuria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl piimää

Tuorejuustocreme

  • 2 dl vispikermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,5 tl suolaa

Pinnalle

  • 50 g suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 2 irtopohjavuokaa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kokeile tikulla kakun keskeltä onko taikina kypsää. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista 5-10 minuuttia ja kokeile uudelleen. Jäähdytä .

Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.

Halkaise kakkupohjat kahtia ja levitä kolmelle kakkupohjalle tuorejuustoa ja nosta kakkupohjat päällekkäin korkeaksi kakuksi siten, että päällimmäiseksi tulee täytteetön kakkupohja. Pursota tai levitä tuorejuustoseosta myös kakun pinnalle. Koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.

 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!