Täydellinen korvike riisille – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä raaka-ainetta?

shutterstock_182585417 (1)
Shutterstock

Ruishelmet ovat oiva tapa korvata riisi ruoanlaitossa, mutta miksi suomalaiset eivät ole tottuneet käyttämään niitä?

Ruokabloggaaja Hellapoliisi vinkkaa, että riisin voi tilanteen tullen korvata ruishelmillä, eli kokonaisilla rukiinjyvillä. Makuja.fi otti selvää, miksi ruishelmet ovat tätä nykyä suomalaisille jokseenkin tuntematon raaka-aine. 

– Olemme tapojemme orjia. Kun riisiä on käytetty "aina", sitä tulee hankittua tottumuksesta. Lisäksi lapset ovat tottuneet riisin makuun ja monet jättävät nämä uudemmat tuotteet kaupan hyllylle siksi, Hellapoliisi toteaa.

– Ruishelmet sopivat mainiosti ruoanlaittoon korvaamaan riisiä. Siitä voi valmistaa risoton tyyppisiä ruokia, käyttää salaateissa ja vaikka suolaisissa leivonnaisissa täytteenä lihan, kalan, kanan tai kasvisten kaverina, Hellapoliisi kertoo.

Kuinka ruishelmet kypsennetään?

Ruishelmet kypsennetään tavanomaisesti keittämällä. Ennen keittämistä ne on syytä huuhdella huolellisesti, jotta ne eivät vaahtoa keitettäessä. Ruishelmet kypsyvät noin 15–20 minuutissa kevyesti suolatussa vedessä. Ruishelmet sopivat tarjoiltavaksi sekä lämpiminä että kylminä.

– Ruishelmiin jää keittämisen jälkeen sopivasti puruvastusta. Maistamalla saa varmuuden siitä, onko niitä keitetty riittävän kauan, Hellapoliisi vinkkaa.

Osittainen lähde: Urtekram

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja