Suorastaan syntinen Oreo-kakku on takuuvarma hitti – tämä helppo herkku valmistuu ilman uunia

oreo juustokakku
Shutterstock

Oreo-kekseistä ja tuorejuustosta syntyy mahtava juustokakku, joka häviää kahvipöydästä alta aikayksikön. 

Herkulliset Oreo-keksit sopivat erinomaisesti myös leivontaan, kuten vaikkapa tämän ilman uunia valmistuvan juustokakun valmistukseen. Tämän aimo annoksen Oreo-keksejä sisältävän kakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jo edellisenä päivänä. 

Jos valmistat kakun edellisenä päivänä, muista nostaa kakku huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. Kun kakku saa lämmetä hetken, sen maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. 

Jos itse kakku on helppo valmistaa, ei sen koristelukaan vie kauaa aikaa – pelkkä pinnalle siroteltu keksirouhe riittää. 

Oreo-juustokakku (16 palaa)

50 g voita
2 pkt Oreo-keksejä (à 154 g)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa

Koristeluun:
Oreo-keksejä

Sulata voi ja murskaa 200 grammaa keksejä monitoimikoneessa. Kaada sulatettu voi keksien sekaan ja sekoita murenevaksi taikinaksi. Aseta leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja painele keksiseos leivinpaperin päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Rouhi loput keksit veitsellä karkeaksi rouheeksi ja nosta sivuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa tuorejuusto keltuais-sokerivaahdon joukkoon sähkövatkaimella. Vatkaa kerma ja nostele muna-tuorejuustoseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaiset täytteen joukkoon yhdessä loppujen keksimurujen kanssa.

Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja nosta pakastimeen vähintään neljän tunnin ajaksi. Voit pitää kakkua pakastimessa myös yön yli. Nosta kakku pakastimesta hyvissä ajoin, noin tuntia ennen tarjoilua. Koristele murskatuilla Oreo-kekseillä tai mini Oreoilla.

Oletko jo kokeillut toista syntisen hyvää herkkua, Baileys-juustokakkua

Lähde: MittKök  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.