Mainos

Täydellinen hätävararuoka – annos tätä proteiinpitoista arkisapuskaa maksaa vain euron: "Ei voi kyllästyä"

Ruotsalainen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmark vinkkaa uutuuskirjassaan, miten kokataan edullisia ja ravitsevia ruokia. Yksi Hannan suosikkiresepteistä on perinteinen linssikeitto.

Kerroimme maanantaina ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -uutuskirjasta (WSOY 2019), johon on koottu täysipainoisia, noin euron annokselta maksavia kasvisruokia. 

Hanna on intohimoinen saituri ja pitänyt edullisiin ja terveellisiin annoksiin keskittyvää Portionen under tian -blogiaan vuodesta 2015.

Linssikeitto on täydellinen hätävararuoka

Hannan tuoreesta kirjasta löytyy monipuolisesti arkiruokareseptejä aina helpoista keitoista, padoista ja pastoista kasvispihveihin ja lasagneen. 

Hanna Olvenmarkin Portionen under tian (Annos eurolla) -sivustolla jaetaan vinkkejä ruiosta, joiden annoshinta on enintään 10 kruunua eli 1 euron. Nyt Hanna on julkaissut aiheesta myös kirjan (WSOY 2019).


Yksi naisen omista suosikkiresepteistä on perinteinen linssikeitto.

– Oikein hyvään, perinteiseen linssikeittoon ei voi kyllästyä. Se on sitä paitsi täydellinen "hätävararuoka", koska siihen tulee tavallisia ja pitkään säilyviä aineksia, joita on usein valmiina kaapissa, ainakin minun kotonani, Hanna kertoo keittoreseptistään. 

Keitossa voi käyttää Hannan mukaan joko vihreitä tai punaisia linssejä. Punaiset linssit kypsyvät nopeammin, joten ne ovat hyvä vaihtoehto päivinä, jolloin aikaa ruoanlaittoon on vähemmän. Molempia linssejä yhdistää se positiivinen fakta, että ne ovat edullisia sekä proteiini- ja kuitupitoisia.

Linssikeiton mausteita voi varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Älä siis pelästy pitkältä vaikuttavaa ainesosalistaa – voit jättää jotain pois tai korvata toisella raaka-aineella.

***

Kurkkaa myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman versio linssikeitosta:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja