Tattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniä
Lisää viipaloitujen herkkutattien päälle vain muutama raaka-aine ja saat mahtavan sieniherkun.
Ruokatoimittaja ja sienihullu kokki Anu Brask vinkkasi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten itse löytää parhaille herkkutattiapajille. Anu Braskin teos Sienihullu (Readme 2022) valittiin vuoden 2022 kotimaiseksi keittokirjaksi.
Ruokatoimittaja vinkkasi lähetyksessä myös superhelpon herkkutattireseptin. Tätä herkkua varten ei tarvitse edes kypsentää herkkutatteja!
– Carpaccio tehdään yleensä lihasta, mutta nyt käytetään tätä tattia, Brask demonstroi.
Herkullinen ja helppo tatticarpaccio
Herkkutatit viipaloidaan carpaccioon mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tärkeää on käyttää vain sellaisia sieniä, joissa ei ole matoja tai toukkia.
– Toki tässä voisi olla muitakin sieniä, joita pystyy kypsentämättä syömään. Herkkutatissa on hyvä pähkinäinen maku, mikä toimii tässä hyvin.
Sienet pitää ehdottomasti tunnistaa sataprosenttisesti ennen kuin niitä poimii ja käyttää.
Tatticarpaccioon lisätään herkkutattien lisäksi kevätsipulia, parmesaania, hyvää oliiviöljyä sekä etikkaa, pippuria ja lopuksi vielä Anun salainen ainesosa.
Katso videolta sienihullun vinkit ja ohje tatticarpaccion valmistamiseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto