Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniä

11:33Kaikki irti sienistä!KATSO VIDEO: Sienihullun vinkit herkkutattien metsästykseen! Mukana myös helppo resepti herkkutateista.
Julkaistu 13.09.2024 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lisää viipaloitujen herkkutattien päälle vain muutama raaka-aine ja saat mahtavan sieniherkun. 

Ruokatoimittaja ja sienihullu kokki Anu Brask vinkkasi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten itse löytää parhaille herkkutattiapajille. Anu Braskin teos Sienihullu (Readme 2022) valittiin vuoden 2022 kotimaiseksi keittokirjaksi. 

Ruokatoimittaja vinkkasi lähetyksessä myös superhelpon herkkutattireseptin. Tätä herkkua varten ei tarvitse edes kypsentää herkkutatteja!

– Carpaccio tehdään yleensä lihasta, mutta nyt käytetään tätä tattia, Brask demonstroi.

Lue myös: Sienihullu Anu vinkkaa: Näin löydät herkkutatteja

Herkullinen ja helppo tatticarpaccio

Herkkutatti carpaccioTatticarpaccioon sieniä ei kypsennetä.Shutterstock

Herkkutatit viipaloidaan carpaccioon mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tärkeää on käyttää vain sellaisia sieniä, joissa ei ole matoja tai toukkia.

– Toki tässä voisi olla muitakin sieniä, joita pystyy kypsentämättä syömään. Herkkutatissa on hyvä pähkinäinen maku, mikä toimii tässä hyvin. 

Sienet pitää ehdottomasti tunnistaa sataprosenttisesti ennen kuin niitä poimii ja käyttää.

Tatticarpaccioon lisätään herkkutattien lisäksi kevätsipulia, parmesaania, hyvää oliiviöljyä sekä etikkaa, pippuria ja lopuksi vielä Anun salainen ainesosa. 

Katso videolta sienihullun vinkit ja ohje tatticarpaccion valmistamiseen!

Lue myös: Kuinka hyvin tunnistat eri sienet? Testaa!

Lisää aiheesta:

Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuLorenz Backman häkeltyi: Outo ainesosa tekee perunamuusista "jumalaisen hyvää"Katin kikka helppoon sienipastaan: Korvaa kerma tällä raaka-aineellaNyt on todella helppoa! Joulupöydän mahtava lisuke valmistuu muutamassa minuutissaHenri Alén paljastaa syksyn parhaimman pastareseptin: "Se on aivan jumalaista"Vältä pahin virhe sieniruoissa! Huippukokin parhaat sienivinkit: "Siitä ei suomalainen ruoka hirveästi parane"
SienetRuokaRuoanlaittoHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 7.9.08:33
    Ruoka

    Älä juo alkoholia, jos syöt tätä sientä – seuraukset voivat olla rajut

  • 4.9.05:47
    Metsät

    Paikoin runsas saalis, paikoin ihan tyhjää – sienisadossa on nyt paljon vaihtelua

  • 31.8.09:44
    Testit

    Tunnistatko nämä sienet? Testaa tietämyksesi sienitestissä

  • 26.8.14:02
    Ruoka

    Moni ei ole edes maistanut syksyn superherkkua – terveellistä ja edullista!

  • 26.8.06:20
    Australia

    BBC: Sienimurhaajan ainoa hengissä selvinnyt uhri avautui oikeudessa: "Olen vain puoliksi elossa"