Sienihullu Anu vinkkaa: Näin löydät herkkutatteja

KATSO VIDEO: Sienihullun vinkit herkkutattien metsästykseen! Mukana myös helppo resepti herkkutateista.

Nyt kannattaa mennä sienimetsään!

Ruokatoimittaja ja sienihullu kokki Anu Brask vinkkasi Huomenta Suomessa, miten itse löytää parhaille tattiapajille.

Anu Braskin teos Sienihullu (Readme 2022) valittiin vuoden 2022 kotimaiseksi keittokirjaksi. 

Brask kertoo keittokirjassaan, että yrittää ajatella metsässä ollessaan kuin herkkutatti.

– Missio on löytää herkkutatteja tai muita syötäviä sieniä. Tutkin metsää sillä tavalla, että jos olisin herkkutatti, niin missä täällä viihtyisin, Brask selvensi Huomenta Suomessa.

Näin löydät herkkutatteja

Brask kertoo tutkivansa metsässä, millainen maasto, metsänpohja ja puusto on. Tärkeää on myös huomata, mistä tulee valoa. 

Muista poimia vain sieniä, jotka tunnistat 100-prosenttisesti!

– Jos herkkutatteja etsii, niin kannattaa etsiä metsästä sellaisia läikkiä, mihin valo tulee lehvystön läpi. Siellä usein herkkutatit ovat, jos se on sellainen metsä, missä herkkutatit kasvavat.

Herkkutatit kasvavat Marttojen mukaan tuoreissa metsissä ja niiden reunamilla, haka- ja laidunmailla ja puistonurmikoilla, yleensä kuusen seurassa. 

Mitä herkkutateista sitten kannattaa kokata? Katso videolta sienhullun vinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.