Tätä olutta et kaupasta saa, mutta tölkillä on hintansa

Verenluovutus olut
Olutta tarjoillaan nyt luovuttajille. Shutterstock/Punainen risti

Veripalvelussa tarjotaan Pisara-luovutusolutta verenluovuttajille. Kyse on alkoholittomasta oluesta, jonka tölkkiä korostaa veripisarahahmo.

Vaikka verenluovutuksesta ei maksetakaan korvausta, voi punaisella pisaralla koristellun oluttölkin ajatella maksetun noin puolella litralla ihmisverta – sen verran ihminen luovuttaa kerralla verenluovutuksessa.

Toimittaja kokeili millaista on luovuttaa verta – näin luovutus eteni 5:53

Toimittaja kävi ensi kertaa verenluovutuksessa – näin luovutus eteni. 

Oluella houkutellaan miehiä auttamaan

Pisara-olut on kesäjuoma, sillä sitä on tarjolla vain sesongin aikana. Luovuttajaolut tuli ensimmäisen kerran tarjolle viime kesänä. 

Pisara-oluen tarkoitukseksi on kerrottu saada erityisesti miehiä luovuttamaan verta kesäkaudella. 

Vapaaehtoisia verenluovuttajia tarvitaan kesäkaudellakin noin 700 joka päivä, jotta verivarastot säilyvät turvallisella tasolla ja kaikille potilaille riittää verta.

Alkoholiton olut sopii palautusjuomaksi

Veripalvelun mukaan erityisesti kesäisin luovutuksen jälkeen on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä, ja alkoholiton olut soveltuukin Veripalvelun mukaan palautusjuomaksi veren luovutuksen jälkeen.

Alkoholijuomien nauttimista sen sijaan kehotetaan luovutuspäivänä välttämään.

Katso myös video: Noin joka kolmas verenluovutus pelastaa hengen

Verenluovutusinto hiipuu kesällä – tarve ei 9:25

Nämä kaksi veriryhmää ovat kysytyimpiä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.