Tätä et ole taatusti tullut ajatelleeksi: Suosikkiherkun voi valmistaa myös näin – täydellinen lopputulos sekunneissa!

tortilla taco
Shutterstock

Meksikolainen iltasi muuttuu astetta helpommaksi ja herkullisemmaksi tämän vinkin avulla!

Tortillalettujen lämmittäminen tuottaa usein haateita. Mikrossa tortillaletut kuumentuvat nopeasti, mutta yleensä ne myös jäähtyvät, ennen kuin ehdit käydä pöytään. Pannulla tortillaletut saavat rapean pinnan, mutta rapeaksi paistuneita lettuja voi olla vaikea taitella haluttuun muotoon.

Jos kotoasi löytyy tavallinen leivänpaahdin, lämmitysongelma on lähempänä ratkaisua kuin luuletkaan.

Väliin lisätty juusto kruunaa makunautinnon

Sinun tarvitsee vain taittaa maissi- tai vehnätortilla kahtia ja laittaa leivänpaahtimeen. Pian edessäsi täyttämistä odottaa taco-kuoren mallinen, rapea ja lämmin tortillalettu, joka pitää hyvin muotonsa. Jos haluat, voit lisätä tortillaletun väliin myös juustoa ennen paahtamista.

Ennen valmistusta kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tämä vinkki ei sovellu suurille tortillaletuille. Valitse siis kaupasta mahdollisimman pieniä lettuja tai pehmeitä tacokuoria, jotka mahtuvat leivänpaahtimeen sen enempää tunkematta.

Toinen kullanarvoinen vinkki on aika. Ohuet tortillaletut paahtuvat todella nopeasti, joten leivänpaahtimen luota ei kannata poistua sekunniksikaan.

Jos tortillaletut meinaavat revetä leivänpaahtimessa, ne kannattaa pehmittää mikroaaltouunissa ennen paahtamista. 

Videolta voit katsoa, kuinka helposti homma oikein toimii. 


Lähteet: Delish, Wideopeneats

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.