Tästä Suomi-ruoasta maailmalla puhutaan: "Ikoninen annos"

poronkäristys
Poronkäristystä maustetaan usein paistovaiheessa oluella. Lehtikuva

Amerikkalaiset unelmoivat usein Euroopan matkasta. Kulttuuri, historia, taide ja ennen kaikkea ruoka ovat sellaisia asioita, joita kannattaakin lähteä meren takaa metsästämään.

Insider listasi lukijoilleen, mitä Euroopassa kannattaa syödä. Jokaiseen EU-maahan yhdistettiin se yksi ruoka, jota maassa tulisi ehdottomasti maistaa.

Itävallan lahja maailmalle on tietenkin wieninleike. Kyproksella kannattaa nauttia grillatusta halloumista. Virossa maistamisen arvoinen on ruisleivälle rakennettua muna-kalavoileipä ja Ranskassa rohkea vaihtaa patongit ja leivonnaiset raakaan tartarpihviin.

Espanja lautasella on tapasten lisäksi ihana paella. Ruotsalaisten annos listalla on tietenkin Ikean kuuluisaksi tekemät lihapullat. Briteissä kannattaa herkutella fish and chips -annoksella eli uppopaistetulla kalalla ja ranskanperunoilla. Kreikassa maistuu moussaka.

Suomen ikoninen annos on lappilainen erikoisuus

Olisitko arvannut, että suomalaisista herkuista valinta osuu poronkäristykseen? Insiderin mukaan poronkäristys on ikoninen ruoka-annos Suomessa ja sitä syödään läpi vuoden.

Lappilaislähtöinen ruoka valmistetaan vuolemalla kohmeinen liha ohuiksi viipaleiksi, paistetaan pannulla ja tarjoillaan perunasoseen, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Lähde: Insider

***


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!