Vaihtelun on sanottu virkistävän, mutta tätä ei välttämättä olla huomattu työpaikkalounaissa. Suomessa maistuvat parhaiten uunimakkarat, mutta mitä maailmalla syödään lounaaksi?
Telegraphin mukaan yksi kuudesta ihmisestä myöntää syöneenä aivan samaa lounasta viimeisen kahden vuoden ajan. Syinä ovat muun muassa rahan säästäminen ja inspiraation puute.
Isossa-Britanniassa tehdyssä 2 000 ihmisen kyselyssä selvisi, että jopa 58 prosenttia on syönyt samanlaisia ruokia niin kauan kuin vain muistaa. Yli 80 prosenttia vastanneista oli myös kyllästyneitä lounasvalintoihinsa.
Makuja-sivusto uutisoi kesäkuussa, että Suomessa työpaikkojen lounasruokaloissa suositaan eniten perinteistä kotiruokaa, vaikka myös makumaailma on kansainvälistynyt ja kasvisruoan menekki on kasvanut. Suomalaisten ehdottomia lounassuosikkeja ovat muun muassa uunimakkara, lihapullat ja kirjolohi.
Mutta mitä maailmalla ollaan totuttu pistämään suuhun lounaalla kesken työpäivän? Toimistotarvikeliike Viking tutki erilaisia tutkimuksia ja raportteja sekä haastatteli kansainvälistä tiimiään ja selvitti, mitä kymmenessä eri maassa syödään lounaaksi. Ehkä samoihin lounasvalintoihin tottuneet suomalaisetkin saavat näistä ruoista uutta inspiraatiota, mitä pistää lounaalla lautaselle!
Englanti
Englannissa suosituimman luonaan paikan vievät vaatimattomat keitto ja voileipä. Erityisen suosittuja eri vaihtoehdoista ovat purjokeitto ja tonnikalaleivät. Britit pitävät toimistoissa kaikista juomista eniten kahvista ja erityisesti Maltesers-karkit maistuvat makeannälkään.
Yhdysvallat
Amerikka ei ole parhaiten tunnettu terveellisestä ruoasta, joten yleisin lounasvalinta ei ehkä yllätä. Pizzaa suositaan eniten lounaalla, ja täytteeksi valitaan yleensä pepperonia. Vikingin mukaan myös yli puolet amerikkalaisista syö lounaansa työpöydän ääressä, eli ruokailu yhdistetään työntekoon eikä kunnollista taukoa pidetä.


