Tästä samppanjasta tuli kallein huutokaupassa myyty kuohujuoma – miljoonapullon hinta selittyy kummallisella mutanttiapinalla

Halpa vs. kallis: Voiko halpa kuohuviini olla parempaa kuin samppanja? 5:57 Halpa vs. kallis: Voiko halpa kuohuviini olla parempaa kuin samppanja?
KATSO MYÖS: Kannattaako ostaa samppanjaa, vai onko 10 euron kuohuviini oikeasti yhtä hyvää? MTV testasi!

2,5 miljoonalla dollarilla myyty samppanja kohosi maailman kalleimpien kärkeen, mutta pullon mukana ei tullut pelkkää juotavaa.

2,5 miljoonalla dollarilla myyty samppanja kohosi hinnallaan maailman kalleimpien kuohujuomien kärkeen, kertoo CNN. Hinta on euroissa suunnilleen sama; se ylittää aiemmat huutokaupoissa tehnyt ennätykset kuohujuomille.

Miljoonahintaa ei kuitenkaan selitä pelkkä juoman hienous. Champagne Avenue Foch 2017 -pullon mukana oli Bored Ape Yacht Club -niminen NFT, siis eräänlainen elektroninen taideteos "tylsistyneestä apinasta". Pullon kyljessäkin on tympääntynyt mutanttiapina.

Eivät aio avata pulloa

Italialaisveljekset Giovanni ja Piero Buono ostivat pullon. Miehet ovat myös kryptovaluuttaharrastajia; pullo maksettiin silti "vanhanaikaisella" rahalla.

Veljekset eivät tietojen mukaan aio avata pulloa.

Toivoo juomasta virkistäjää NFT-markkinoille

Kyseisen Bored Ape Yacht Club -apinan hinta on pyörinyt jopa 160 000 dollarissa, mutta on nyttemmin "vain" noin 99 000 dollaria.

Pullon valmistuttanut ja myynyt brittiyrittäjä Shammi Shinh kertoo toivoneensa, että arvokas juoma virkistäisi NFT-markkinaa.

– Toivon lisää tietoisuutta, haluan ihmisten ymmärtävän NFT:tä, hän kommentoi.

Myydyn pullon kuva. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Katso myös: MTV pääsi harvinaiselle vierailulle yleisöltä suljettuun Bollingerin viinikellariin. Tältä siellä näytti:

MTV harvinaisella vierailulla yleisöltä suljetussa Bolllingerin viinikellarissa 3:38

Lähteet: Edition.cnn.com

Artikkelia korjattu 27.7.2022 klo 7.54: korjattu juoman nimen kirjoitusasu. Oikea kirjoitusasu on Champagne Avenue Foch​​​​​​.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!