Leipä on yksi useimmin pois heitetyistä ruoista suomalaistalouksissa. Fazerin teettämän Suuren Leipätutkimuksen mukaan tämä on myös asia, josta suuri osa suomalaista kokee ärsytystä.
Suomessa kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin vuosittain noin 24 kiloa, ja leipä onkin yksi useimmin pois heitetyistä ruoista. Vaikka leipää heitetään roskiin vuosittain useita kiloja, tämä on asia, johon moni toivoo muutosta.
Fazerin teettämässä Suuresta Leipätutkimuksessa selvisi, että yli 80 prosenttia suomalaisista kokee ärsytystä leivän roskiin heittämisestä, ja jopa 95 prosenttia vastanneista on kiinnostunut vähentämään hävikkiä.
Maku ja tuoreus tärkeimmät kriteerit
Suuren Leipätutkimuksen mukaan jopa yhdeksän kymmenestä suomalaista kokee, että tuore leipä on todellinen nautinto, ja iso osa (76 %) suomalaisista kertoo syövänsä leipää päivittäin.
Vaikka leipää syödään paljon, suomalaisille ei ole kuitenkaan täysin yhdentekevää, millaista leipää suuhun oikein päätyy. Hyvä maku (86 %) ja tuoreus (72 %) ovat suomalaiselle kuluttajalle vuodesta toiseen tärkeimmät kriteerit leipää ostaessa. Noin 80 prosentille on tärkeää, että vilja on suomalaista ja leipä on leivottu lähellä.