Erikoinen kokeilu tuotti tuloksia: Mies söi yhdeksän päivän ajan pelkkiä perunoita – laihtui 8 kiloa

0:45 Näppärä perunankuorintaniksi ilman veistä

Lähestulkoon pelkkiä perunoita sisältävä ruokavalio auttoi erästä miestä laihtumaan reilussa viikossa useamman kilon. Nopeista tuloksista huolimatta asiantuntija ei suosittele kyseistä dieettiä kenellekään.

Miten perunat saa kuorittua ilman veistä? Videolta löydät vastauksen. 

Helmikuun lopulla yhdysvaltalainen Kevin Smith koki vakavan sydänkohtauksen, joka oli lähellä maksaa hänen henkensä. Lääkärin kehotuksesta mies päätti jättää epäterveellisen ruokavalion kerralla taakseen. 

Perinteisten dieettien sijaan Smith ryhtyi kuitenkin noudattamaan niin kutsuttua perunadieettiä, jossa hän söi lähestulkoon pelkkiä perunoita kahden viikon ajan.

Astetta erikoisemman ruokavalion avulla Smith laihtui yhdeksän päivän aikana huikeat kahdeksan kiloa. Tiukan kaksiviikkoisen jälkeen Smit kertoo lisäävänsä ruokavalioonsa salaatteja ja vihanneksia, mutta ei lainkaan hedelmiä tai pähkinöitä. Tätä vihannespitoista ruokavaliota hän aikoo jatkaa seuraavat kolme kuukautta. 

"Ei ihanteellinen menetelmä pitkällä aikavälillä"

Vaikka perunadieetti tuottikin nopeasti tuloksia, ohiolaisen Wexnerin yliopiston lääketieteellisen keskuksen lääkäri Dena Champion ei suosittele kyseistä dieettiä kenellekään, jonka tarkoituksena on pudottaa painoa.

– Tässä ruokavaliossa ei ole riittävästi proteiinia eikä rasvaa! Lisäksi tässä ruokavaliossa on hyvin alhainen määrää useita ravintoaineita, kuten kalsiumia, sinkkiä, seleeniä ja A-vitamiinia, Champion kommentoi Men'sHealth-sivustolle.

Lääkärin mukaan tätä ruokavaliota noudattamalla ihminen alkaa kärsiä helposti välittömien rasvahappojen sekä elintärkeiden ravintoaineiden puutteesta. Pitkällä aikavälillä vähäkalorinen perunadieetti ei siis ole se kaikkein paras vaihtoehto. 

Vaikka asiantuntijat eivät suosittele kyseistä ruokavaliota, Smith ei suinkaan ole ainoa, joka kertoo saaneensa nopeita tuloksia pelkkiä perunoita syömällä. Muutama vuosi sitten Makuja.fi uutisoi australialaismiehestä, joka väitti laihtuneensa 10 kiloa kuukaudessa pelkkien perunoiden avulla. Mies aikoi jatkaa ruokavalion noudattamista peräti vuoden ajan, mutta tietojen mukaan hän ei onnistunut tavoitteessaan. 

Lähde: Men'sHealthMag 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja