Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa

Gratinoitu pastavuoka tuo vaihtelua tuttuun arkiruokaan.
Gratinoitu pastavuoka tuo vaihtelua tuttuun arkiruokaan.
Julkaistu 29.01.2018 17:29

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tämä pastavuoka on luvatusti suomalaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi.

Makaronilaatikko on Suomen epävirallinen kansallisruoka. Tätä mieltä on Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen, joka päätti kokeilla tällä kertaa uudenlaista klassikkoa; gratinoitua pastavuokaa. Tämä helppo ja herkullinen ruoka valmistuu alusta loppuun tunnissa, jonka vuoksi se onkin arkiruokaa parhaimmillaan.

– Olen vieroksunut makaronilaatikossa eniten sen suomalaistyyppistä yksinkertaisuutta. Macaronia, muna-maitoa ja jauhelihaa. Se ei riitä. Soosissa pitää olla ainakin vivahteita ja juustoa kuorrutteena, Kinnunen kertoo blogissaan reseptistä, jossa parmesaani näyttelee suurta roolia. 

Vaihtelua reseptiin saat lisäämällä vuokaan aineksia oman mielen tai jääkaapin tilanteen mukaan. 

– Ohjeen gratinoituun pastaan voi heittää mukaan jauhelihaa, ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia yms. Lopputulos on kotimaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi, Kinnunen neuvoo.

Katso maukkaan pastavuoan resepti Sivumaku-blogista.

***

Katso myös Kari Aihisen vinkit herkulliseen makaronilaatikkoon:

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Parhaan makaronilaatikon salaisuus: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"Joko olet testannut Katin mehevää ja helppoa makaronilaatikkoa? Kun olet maistanut, et muuta kaipaakaanJätä jauhelihat kauppaan – kun olet maistanut Katin makaronilaatikkoa, et muuta kaipaakaan: "Mehevä ja helppotekoinen"Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!Kari Aihinen vinkkaa täydellisen makaronilaatikkoreseptin: ”Suurin salaisuus perustuu...”
SivumakuPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”