Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/6733696/landscape16_9/1600/900/b867f60d5bb438589d0e246834a13a3b/Bp/flockler-image-sites1668-makaroni-vuoka1.jpg)
Tämä pastavuoka on luvatusti suomalaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi.
Makaronilaatikko on Suomen epävirallinen kansallisruoka. Tätä mieltä on Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen, joka päätti kokeilla tällä kertaa uudenlaista klassikkoa; gratinoitua pastavuokaa. Tämä helppo ja herkullinen ruoka valmistuu alusta loppuun tunnissa, jonka vuoksi se onkin arkiruokaa parhaimmillaan.
– Olen vieroksunut makaronilaatikossa eniten sen suomalaistyyppistä yksinkertaisuutta. Macaronia, muna-maitoa ja jauhelihaa. Se ei riitä. Soosissa pitää olla ainakin vivahteita ja juustoa kuorrutteena, Kinnunen kertoo blogissaan reseptistä, jossa parmesaani näyttelee suurta roolia.
Vaihtelua reseptiin saat lisäämällä vuokaan aineksia oman mielen tai jääkaapin tilanteen mukaan.
– Ohjeen gratinoituun pastaan voi heittää mukaan jauhelihaa, ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia yms. Lopputulos on kotimaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi, Kinnunen neuvoo.
Katso maukkaan pastavuoan resepti Sivumaku-blogista.
***
Katso myös Kari Aihisen vinkit herkulliseen makaronilaatikkoon:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka