Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa
Tämä pastavuoka on luvatusti suomalaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi.
Makaronilaatikko on Suomen epävirallinen kansallisruoka. Tätä mieltä on Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen, joka päätti kokeilla tällä kertaa uudenlaista klassikkoa; gratinoitua pastavuokaa. Tämä helppo ja herkullinen ruoka valmistuu alusta loppuun tunnissa, jonka vuoksi se onkin arkiruokaa parhaimmillaan.
– Olen vieroksunut makaronilaatikossa eniten sen suomalaistyyppistä yksinkertaisuutta. Macaronia, muna-maitoa ja jauhelihaa. Se ei riitä. Soosissa pitää olla ainakin vivahteita ja juustoa kuorrutteena, Kinnunen kertoo blogissaan reseptistä, jossa parmesaani näyttelee suurta roolia.
Vaihtelua reseptiin saat lisäämällä vuokaan aineksia oman mielen tai jääkaapin tilanteen mukaan.
– Ohjeen gratinoituun pastaan voi heittää mukaan jauhelihaa, ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia yms. Lopputulos on kotimaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi, Kinnunen neuvoo.
Katso maukkaan pastavuoan resepti Sivumaku-blogista.
***
Katso myös Kari Aihisen vinkit herkulliseen makaronilaatikkoon:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje