Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa

Gratinoitu pastavuoka tuo vaihtelua tuttuun arkiruokaan.

Tämä pastavuoka on luvatusti suomalaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi.

Makaronilaatikko on Suomen epävirallinen kansallisruoka. Tätä mieltä on Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen, joka päätti kokeilla tällä kertaa uudenlaista klassikkoa; gratinoitua pastavuokaa. Tämä helppo ja herkullinen ruoka valmistuu alusta loppuun tunnissa, jonka vuoksi se onkin arkiruokaa parhaimmillaan.

– Olen vieroksunut makaronilaatikossa eniten sen suomalaistyyppistä yksinkertaisuutta. Macaronia, muna-maitoa ja jauhelihaa. Se ei riitä. Soosissa pitää olla ainakin vivahteita ja juustoa kuorrutteena, Kinnunen kertoo blogissaan reseptistä, jossa parmesaani näyttelee suurta roolia. 

Vaihtelua reseptiin saat lisäämällä vuokaan aineksia oman mielen tai jääkaapin tilanteen mukaan. 

– Ohjeen gratinoituun pastaan voi heittää mukaan jauhelihaa, ilmakuivattua kinkkua, keittokinkkua, salamia yms. Lopputulos on kotimaista klassikkoa moniulotteisempi ja maukkaampi, Kinnunen neuvoo.

Katso maukkaan pastavuoan resepti Sivumaku-blogista.

***

Katso myös Kari Aihisen vinkit herkulliseen makaronilaatikkoon:

8:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja