Tässä ovat Suomen kauneimmat piparit! Piparinleivonnan SM-kultaa Vantaalle ja Joensuuhun

Tässä ovat Suomen kauneimmat piparit – piparinleivonnan SM-kilpailun vuoden 2021 finalistityöt 1:17 Tässä ovat Suomen kauneimmat piparit – piparinleivonnan SM-kilpailun vuoden 2021 finalistityöt

Piparinleivonnan SM-kilpailut käytiin lauantaina yhdettätoista kertaa.

Katso piparinleivonnan SM-kilpailun voittajat ja kaikkien finalistien työt artikkelin alussa olevalta videolta!

Tänä vuonna kilpailu käytiin etäyhteyksien päässä, eli leipurit leipoivat kotikeittiöissään. Aikaa vapaavalintaisten luomusten tekoon oli kaksi tuntia.

Aikuisten sarjan voitti vantaalainen Piia Hjelt teoksellaan Jouluinen valokyltti.

– Voittoon siivitti uusi ja moderni lähestymistapa piparinleivontaan. Silti työ kunnioitti piparia ja taikinaa. Valaisu toi työhön myös ratkaisevan wow-efektin, kisan tuomari, Myllyn Parhaan kehitysjohtaja ja kondiittorimestari Iiro Heinonen perustelee.

Kisaa tuomaroi Heinosen kanssa Hellapoliisi-sivustoa ylläpitävä Kati Jaakonen sekä vuoden 2020 Piparinleivonnan nuorten SM-voittaja ja Someleipuri 2021 Maija Vuonokari.

Nuorten sarjan mestaaruden voitti joensuulainen 17-vuotias Anniina Hyvärinen teoksellaan Pariisin Eiffel-torni.

– Hauras ja herkkä Eiffel-torni seisoo tukevasti jalustallaan kuin esikuvansa toisessa maailmansodassa. Lisäksi paiston onnistuminen ja keittiön siisteys vaikuttivat kisan voittoon, tuomaristo sanoo.

Hyvärinen sanoo halunneensa tuoda työhön herkkyyttä.

– Kilpailutyöni ei ole varsinaisesti jouluinen, sillä mielestäni tuoksuvat piparit kuuluvat kaikille elämänkatsomuksesta riippumatta. Koska rakastan luontoa ja matkustamista, halusin tehdä herkän työn, joka vie ajatukset kauniiseen Pariisiin, Hyvärinen sanoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat