Venäjän uusi "McDonald's" teki yllättäen historiaa: "Emme ole ikinä nähneet tällaista"

Toimittaja testasi Venäjän uuden"McDonald'sin"– kastikepaketista yliviivattu mustalla tussilla Mäkkärin logo 2:23 Toimittaja testasi Venäjän uuden"McDonald'sin"– kastikepaketista yliviivattu mustalla tussilla Mäkkärin logo
KATSO VIDEO: CNN:n toimittaja Fred Pleitgen raportoi Venäjällä uuden McDonald'sin korvaavan Vkusno i tochka -ravintolan avajaisista. Pikaruokaketjun ruokalistalla on tutun näköisiä ja makuisia tuotteita, mutta nimet on muutettu. Vanhoja suosikkeja, kuten Big Macia ja Happy Mealia ei listalta löydy. Videota ei ole tekstitetty.

Pikaruokaketju McDonald'sin tilalle Venäjällä avautunut Vkusno & tochka -ketju teki jättimyynnit heti avajaispäivänään.

McDonald’sin paikan Venäjällä ottanut Vkusno & tochka -ketju kertoo uutistoimisto Reutersille myyneensä lähes 120 000 hampurilaista ensimmäisenä päivänään. Asiasta uutisoi myös muun muassa Business Insider.

McDonald'sin Venäjän entinen toimitusjohtaja ja nykyisen ketjun toimitusjohtaja Oleg Paroev kertoo Reutersille, että kyseessä on historiallinen virstanpylväs.

– Emme ole ikinä nähneet tällaista päivämyyntiä koko McDonald'sin Venäjällä toimimisen aikana, Paroev kertoo Reutersille.

15 ravintolaa avautui kesäkuussa

Toukokuussa McDonald’s vetäytyi Venäjältä maan Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan ja sitä seuranneiden epävarmojen markkinanäkymien vuoksi.

McDonald’s myi liiketoimintansa Venäjällä paikalliselle liikemiehelle Alexander Govorille, joka on aiemmin pyörittänyt useita ketjun ravintoloita Venäjällä franchising-oikeuksilla.

Ketju avattiin uudelleen 12. kesäkuuta uudella nimellään, joka tarkoittaa karkeasti käännettynä "maukasta ja siinäpä se".

Reutersin mukaan Moskovassa ja sen ympäristössä avattiin 12. kesäkuuta yhteensä 15 uudelleenbrändättyä myymälää, ja seuraavana päivänä 35 ravintolaa.

Ruokalistalla häivähdys vanhaa McDonald'sia

Osa uudesta ruokalistasta muistuttaa vanhaa McDonald'sia, mutta Big Mac -hampurilaisia ja McFlurry-jäätelöitä ei tarjolla ole.

Ketjun tavoitteena on avata 1 000 myymälää eri puolilla Venäjää neljässä tai viidessä vuodessa. McDonald’s-ravintoloita Venäjällä oli noin 850.

Paroev aikoo myös laajentaa yhteistyötä Venäjän suurimman pankin Sberbankin kanssa, mutta sulkee pois pankin roolin osakkeenomistajana.

Ensimmäinen McDonald’s-ravintola Venäjällä oli vuonna 1990 Puskinin aukiolla Moskovassa ovensa avannut ravintola.

Katso myös: McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut

McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut 0:35
Tältä näyttää uusi Big Mac.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.