Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä on tulevaisuuden peruna – pottu, joka mahdollistaa sen, että uutta perunaa voisi saada keskellä talveakin

3:56Tässä on tulevaisuuden peruna - ilmaperuna mahdollistaa sen, että uutta perunaa voisi saada keskellä talveakin
Julkaistu 29.05.2020 10:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa pureuduttiin torstaina ilmaperunan saloihin. Mikä ihme on ilmaperuna ja miltä se maistuu? Katso videolta perunakasvattajan haastattelu.

Varhaisperunat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten kesään. Pian voi kuitenkin olla mahdollista herkutella tuoreilla uusilla potuilla keskellä talveakin. Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin torstaina tulevaisuuden perunaan, ilmaperunaan. Mistä oikein on kyse? 

– Tässä on Aeropodin ja Otaniemen yhteistyöhanke, jossa demonstroidaan sitä, miten tulevaisuudessa voidaan kasvattaa tällaisella aeroponisella tekniikalla kasveja ja ruokaa ihmisille, avaa asiaa Aeropodin toimitusjohtaja Raine Hermans. 

MTV kertoi ilmaperunan tuotannosta jo vuonna 2018. Hermansin mukaan yhteen ilmaperunaboksiin mahtuu 52 tainta. Menetelmän etu on, että yksi taimi tuottaa usean sadon. 

– Nämähän eivät kuole, kun sato korjataan. Avataan tuo kansi ja poimitaan kuin pensaasta perunoita. Sitten ne alkavat kasvattaa uusia. 

Yksi taimi voi tuottaa ruokaperunatuotannossa noin 20 mukulaa. Ilmaperunat saadaan pian suurempaankin tuotantoon, kertoo Hermans.

– Meidän yksi omistaja on Suomen siemenperunakeskus ja he ovat kehittäneet tätä jo 10 vuotta. Meillä on jo rakennuslupa Seinäjoen kaupungilta, niin ensi talven aikana on tarkoitus tehdä kasvihuone ensi kesäksi. Arvioitu vuosituotanto on siellä yli sata tonnia. 

Hermansin mukaan tarkoitus on myydä ilmaperunaa ainakin ravintoloille, jotka haluavat uutta perunaa ruokalistoilleen myös keskellä talvella. Silloin saisi joulupöytäänkin silliä ja uutta perunaa. 

Miltä ilmaperuna maistuu? Miten sitä oikeastaan kasvatetaan? Katso videolta! 

Lue myös: Ina paljasti niin hyvän reseptin paistettuihin perunoihin, että nettisivut kaatuivat: Tässä järisyttävien pottujen salaisuus

Lisää aiheesta:

Tässä on Suomen suosituin peruna: "Aivan erityisen herkullinen maku"Uskomaton suomalaiskeksintö voi olla elintarviketeollisuuden "uusi vehnä" – ilmasta proteiinipitoista ruokaaJoko olet kokeillut nerokasta kikkaa? Sannan niksi täydelliseen perunamuusiin: "Voitteko kuvitella, että muusin voi tehdä näin?"Suomalaiskauppoihin vyöryy nyt ennennäkemätön peruna, jota huippukokitkin ylistävät maailman parhaaksi: "Aivan huikea maku"Peruna-ekspertti Sanna ylistää suomalaista pottupitäjää, josta saa "yksinkertaisesti maailman parasta perunaa" – oletko maistanut?Suomessa kehitellään uutta, mullistavaa viljelytapaa: ”Ravinnerikastettuja ilmaperunoita voi pian kasvaa olohuoneissamme”
RuokaPerunaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!