Tässä ajassa avattu viinipullo tulisi juoda – vastaus on taatusti vähemmän kuin luulit!

viinipullo, kauppa, nainen
Shutterstock

Juotko viiniä samasta pullosta useampana päivänä? Tämä ei välttämättä kannata, sillä viiniasiantuntijan mukaan avattu viinipullo tulisi juoda pois mahdollisimman nopeasti, mieluiten kuuden tunnin sisällä avaamisesta. 

Katso videolta, kuinka samppanja tulisi oikeaoppisesti kaataa lasiin.

Kalifornialaisen Andretti Wineryn viiniasiantuntija Collin Lillylla on huonoja uutisia kaikille niille, jotka uskovat avatun viinipullon säilyttävän arominsa useamman päivän ajan. Asiantuntijan mukaan viiniä ei missään nimessä kannata säilyttää, vaan juoda pullo tyhjiin jo saman illan aikana.

– Uskon, että viinipullon hankkiminen on henkilökohtainen sijoitus, ja pullo tulisi juoda kokonaan saman illan aikana, Lilly toteaa.

Välttyäksesi pettymyksiltä, juo viini nopeasti pois

Onko tapanasi jättää avattu viinipullo pöydälle päiväksi tai kahdeksi? Tämä on asiantuntijan mukaan rahan tuhlausta. Jos haluat maksimoida viinistä saatavan nautinnon, viini tulisi Lillyn mukaan juoda 4–6 tunnin kuluessa pullon avaamishetkestä.

– Tämä siksi, että puolityhjään pulloon jää väkisinkin ilmaa, ja ilmalle altistuessaan viinin makuun vaikuttavat fenolit haihtuvat ja vaikuttavat negatiivisesti viinin makuun, Lilly selittää.

Yli 24 tunnin ei Lillyn mukaan kannattaisi missään nimessä mennä, sillä avatussa pullossa viini jatkaa ikääntymistään nopealla tahdilla.

Voit hidastaa ikääntymisprosessia sulkemalla korkin huolellisesti ja säilyttämällä avattua pulloa jääkaapissa. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, etteikö makueroja pääsisi syntymään.

– Välttyäksesi pettymyksiltä, viini tulisi juoda saman päivän aikana. Ja mitä tulee viinin käyttöön ruoanlaitossa, myös siihen pätevät nämä samat säännöt, Lilly muistuttaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat