Grillimakkara, joka on Uudellamaalla selkeä hitti – S-ryhmän tilastoista selviää totuus makkara-Suomesta

0:55 Näin grillaat makkaran oikein

S-ryhmän myyntitilastojen mukaan suomalaiset luottavat juhannusostoksilla edelleen grillimakkaraan, mutta vihannestenkin suosio on kasvussa.  

Videolla: Viillot vai ei? Näin grillaat makkaran oikein.

Ensi viikolla vietetään juhannusta, joka on suomalaisille perinteiseen tapaan myös ruokajuhla. S-ryhmän mukaan torstai on perinteisesti juhannusviikon kiireisin päivä ruokakaupoissa. Ruuhkat voi sen sijaan välttää käymällä kaupassa jo alkuviikosta tai hyödyntämällä joidenkin kauppojen ympärivuorokautiset aukioloajat.  Rauhallisimmat tunnit ovat varhain aamulla, myöhään illalla ja yöllä.

Koronapandemian myötä myös verkkokaupasta ruokien tilaaminen on yleistynyt kaikilla kauppaketjuilla.

– Ruoan verkkokaupan toimipisteitä löytyy kattavasti eri puolilta Suomea, joten juhannuksen ruokaostokset voi tilata myös mökkipaikkakunnalle tai ajomatkan varrelle, sanoo ruoan verkkokaupan myyntipäällikkö Matti Torniainen.

Makkara edelleen selvä juhannussuosikki: Lihaisa grillimakkara hitti Uudellamaalla

S-ryhmän myyntidatasta selviää, että grillimakkara kuuluu edelleen suomalaisten juhannukseen ja siihen halutaan myös panostaa: viime vuoden juhannusviikolla myydyistä grillimakkarakiloista noin kaksi kolmasosaa oli lihaisaa grillimakkaraa, eli niin sanottua A-luokan makkaraa.

Suurimmassa suosiossa lihaisa grillimakkara oli Uudellamaalla, lähes 80 prosenttia myydyistä kiloista, kun taas Pohjanmaalla yli puolet myydyistä makkarakiloista oli perinteistä grillimakkaraa. Kasvismakkaroita puolestaan ostettiin suhteellisesti eniten Uudellamaalla sekä muissa Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Myyntitilastoissa näkyy myös yksi tämän kesän isoimmista grillaustrendeistä, joka on vihannesten ja hedelmien grillaaminen eli tuttavallisemmin hevigrillaaminen. Esimerkiksi tuoretta maissia ja herkkusieniä ostettiin viime vuonna juhannusviikolla noin 10 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.  

Lue myös: MTV selvitti, mitä löytyy S-marketin kahden euron ruokalaatikosta: Katso sisältö!                                                                    

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja