Tamperelaisleipomon Boltsi-pyörykät syntyivät vahingossa, mutta alusta asti oli selvää, että tuotekehityksessä edetään maku edellä.
Elokuussa uutisoitiin tamperelaisen Leivon Leipomon voittaneen Suomalaisen menestysresepti -innovaatiokilpailun. Yli satavuotias leipomo yritti kehittää kilpailua varten uusia siemensämpylöitä, mutta alkuperäinen idea meni mönkään. Tuotteesta syntyi sen sijaan vahingossa kaurasta ja siemenistä valmistuva lihapullamainen Boltsi-pyörykkä.
– Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoi aiemmin.
Kun Boltsi-pyörykät saapuivat myyntii S-ryhmän kauppoihin, ne aiheuttivat Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n mukaan kaupallisen hurlumhei-ilmiön. Boltsit nousivat muutamassa päivässä kolmanneksi myydyimmäksi pyörykäksi S-ryhmän kaupoissa ja ne loppuivat heti kättelyssä hyllyistä.
Tuotetta oli ensin myynnissä yksinoikeudella S-ryhmän kaupoissa, mutta se kiinnosti alusta saakka myös kilpailijoita. Tamperelainen K-kauppias Ari Ruissalo meni jopa niin pitkälle, että kävi ostamassa kilpailevasta ketjusta, Prismasta Boltseja myyntiin omaan kauppaansa.

