Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tampereella keksittiin vahingossa menestystuote, joka vietiin ruokakaupoissa heti käsistä – tuotantopäällikkö Anssi paljastaa, mikä teki pyöryköistä hitin

Boltsi-pyöryköistä valmistettu paistos. Nappaa Sivumaku-blgoin resepti jutun lopusta!
Boltsi-pyöryköistä valmistettu paistos. Nappaa Sivumaku-blgoin resepti jutun lopusta!MTV
Julkaistu 23.10.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tamperelaisleipomon Boltsi-pyörykät syntyivät vahingossa, mutta alusta asti oli selvää, että tuotekehityksessä edetään maku edellä. 

Elokuussa uutisoitiin tamperelaisen Leivon Leipomon voittaneen Suomalaisen menestysresepti -innovaatiokilpailun. Yli satavuotias leipomo yritti kehittää kilpailua varten uusia siemensämpylöitä, mutta alkuperäinen idea meni mönkään. Tuotteesta syntyi sen sijaan vahingossa kaurasta ja siemenistä valmistuva lihapullamainen Boltsi-pyörykkä.

– Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoi aiemmin.

Kun Boltsi-pyörykät saapuivat myyntii S-ryhmän kauppoihin, ne aiheuttivat Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:n mukaan kaupallisen hurlumhei-ilmiön. Boltsit nousivat muutamassa päivässä kolmanneksi myydyimmäksi pyörykäksi S-ryhmän kaupoissa ja ne loppuivat heti kättelyssä hyllyistä.

Tuotetta oli ensin myynnissä yksinoikeudella S-ryhmän kaupoissa, mutta se kiinnosti alusta saakka myös kilpailijoita. Tamperelainen K-kauppias Ari Ruissalo meni jopa niin pitkälle, että kävi ostamassa kilpailevasta ketjusta, Prismasta Boltseja myyntiin omaan kauppaansa.


”Teimme hyvänmakuisen tuotteen ja that’s it”

Boltsi Anssi Räntilä Jyrki Sukula Leivon LEipomoLeivon Leipomon Anssi Räntilä (vas.) ja kilpailun tuomari Jyrki Sukula sekä Boltsi-pyöryköitä.Leivon Leipomo

Leivon leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoi Boltsin kuulumisia keskiviikkona järjestetyssä SOK:n ruokapaneelissa.

– Suomalainen menestysresepti oli meille paljon isompi juttu kuin ensin ajattelimme. Lähdimme kisaan kuudella eri tuotteella ja yhdestä tuli sitten menestys. Meille selvisi semifinaliivaiheessa, että itse asiassa kyseessä on myös televisio-ohjelma, Räntilä nauraa.

Menestyminen innovaatiokilpailussa oli tamperelaisleipomolle onnenpotku. Kilpailun ansiosta sekä Leivon Leipomo että muut kilpailun finalistit saivat näkyvyyttä ja huomiota, jota pienillä yrityksillä ei olisi ollut varaa ostaa. Räntilän mukaan voisikin sanoa, että joka ikinen finalisteista on kilpailun voittaja. Boltsin lisäksi finaalissa olivat mukana Juureva-levite, Härtelö-jäätelö ja kalajauheliha Särvin.

– Positiivisin asia, mitä tämä on poikinut, on vaikutus meidän henkilöstöömme. Kaikki ovat ihan innoissaan, kokeilevat uusia reseptejä ja tulevat kertomaan ideoistaan. Olemme myös pystyneet palkkaamaan lisää henkilökuntaa, Räntilä kertoo.

Innovaatiokilpailun tärkein oppi Leivon Leipomolle oli Räntilän mukaan se, että joka ikiseen trendiin ei tarvitse vastata. Tuote ei menesty, jos sillä pyrkii miellyttämään kaikkia.

– Meille oli alusta asti selvää, että tehdään hyvä ja hyvänmakuinen tuote – sitten vasta katsotaan ravintosisältöä. Ei yhtään mietitty sitä, että pitäisikö proteiinipitoisuutta nostaa prosentin verran tai vähentää suolaa. Teimme hyvänmakuisen tuotteen ja that’s it. Ei tarvitse vastata jokaiseen trendiin

Räntilä kertoo MTV:lle, että Boltsi-pyöryköiden menekki on pysynyt hyvänä ja tulevaisuudessa myyntiä on tarkoitus laajentaa myös muihin kauppaketjuihin.

–  Eihän tämä Suomen mittakaavassa ole vielä mikään jättimenestys, mutta meille tamperelaisena paikallisleipomona tämä on iso juttu.

Lue myös: Tamperelainen leipomo toimittaa hittituotetta vain kilpailevalle ketjulle – K-kauppias Ari otti ja lähti Prismaan ostoksille: "Asiakkaat alkoivat olla jo hieman vihamielisiä"

Sivumaku-blogin resepti: Boltsi-gnocchi -paistos

Lisää aiheesta:

Suomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Kun kaikki meni koronan takia mönkään, ravintoloitsijat Marjaana ja Katariina kehittivät potentiaalisen menestysruoan: "Luulen, että herkistyn kaupan hyllyllä"Suomalainen menestysresepti -ohjelman ensimmäisen kauden voittaja Anssi Räntilä kokeilee kilpailussa onneaan jo kolmatta kertaa: ”Olen aina ollut kova myyntimies”Suomalainen hittiruoka rikkoo ennätyksiä – toimitusjohtaja Harri äimän käkenä miljoonamyynnistä: "Täällä on painettu tukka putkella"Tamperelainen leipomo toimittaa hittituotetta vain kilpailevalle ketjulle – K-kauppias Ari otti ja lähti Prismaan ostoksille: "Asiakkaat alkoivat olla jo hieman vihamielisiä"Suomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä