Kasvaneet elinkustannukset ovat saaneet suomalaiset kiinnittämään yhä enemmän huomiota ruoan säilyttämiseen ja säilöntään.
Ruokakuluissa pyritään nyt säästämään välttämällä ylimääräistä ruokahävikkiä ja säilömällä ruokaa oikein.
Prisman myyntidatan perusteella muun muassa erilaisten säilytysrasioiden suosio on kasvanut. Alkuvuoden aikana erityisen suosittuja ovat olleet ruoansäilöntään soveltuvat tiiviöt, joiden myynti kasvoi yli 35 prosenttia.
Prisman kodin myyntipäällikkö Matti Viitasen mukaan ihmisistä on tullut entistä tarkempia ruokahävikin kanssa, koska rahaa on käytettävissä vähemmän.
– Se näkyy meillä muun muassa siten, että yhä useampi asiakkaistamme on kiinnostunut ruoan oikeaoppisesta säilyttämisestä. Moni haluaa saada niin sanotusti kaiken ruoan hyödynnettyä ja pidennettyä ruoan käyttöaikaa, Viitanen kertoo S-ryhmän tiedotteessa.
Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"
Muista tämä, kun säilöt ruokaa jääkaappiin
Prisman myyntipäällikkö Matti Viitanen antaa vinkkejä siihen, miten ruoat saa säilymään pidempään jääkaapissa. Ensinnäkin hän muistuttaa eri ruokien eri säilytyspaikoista jääkaapissa.
