Tämän raaka-aineen sinäkin olet luultavasti heittänyt roskiin, vaikka se olisi täydellinen ruoanlaittoon: "Parantaa makua huomattavasti"

Pasta aurinkokuivatut tomaatit
Älä heitä pois aurinkokuivattujen tomaattien öljyä! Shutterstock

Ruokasivusto Food52 muistuttaa, että aurinkokuivattujen tomaattien mukana tulee myös täydellisen umamista paistoöljyä.

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Arati Menon suosittelee hyödyntämään aurinkokuivattujen tomaattien purkissa mukana tulevan öljyn.

Menon tajusi öljyn potentiaalin muutama vuosi sitten ruokaa laittaessaan. Kävi ilmi, että tämä umaminen öljy sopii täydellisesti ruoanlaittoon. 

– Resepti vaati ekstraneitsytoliiviöljyä ja kun olin kaatamassa sitä tehosekoittimeen, huomasin yhtäkkiä pöydällä aurinkokuivatuista tomaateista jääneen purkin, jossa oli vielä öljyä. Käytin sitä ruokaan ja se paransi makua huomattavasti. Tämä sai minut miettimään, mihin muuhun öljyä voisi käyttää. 

Menon lisäsi lopulta öljyä salaatinkastikkeeksi, alkoi kypsentää siinä vihanneksia ja ripotteli sitä hummukseen sekä keittoihin.

– Oikeastaan voisi kysyä, että mitä sillä ei voi tehdä?

Tämän jälkeen Menon keksi käyttöä myös muille ruokapakkausten öljyille ja liemille: esimerkiksi oliiviliemen hän hyödynsi salaatinkastikkeeksi ja fetaliemen pastakastikkeeseen.

Älä siis heitä öljyä menemään, käytä sitä paistamiseen ja hyödynnä muuten ruoanlaitossa! 

Lähde: Food52

***

Napolilainen pizza paistuu minuutissa 1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!