Tämän raaka-aineen sinäkin olet luultavasti heittänyt roskiin, vaikka se olisi täydellinen ruoanlaittoon: "Parantaa makua huomattavasti"
Ruokasivusto Food52 muistuttaa, että aurinkokuivattujen tomaattien mukana tulee myös täydellisen umamista paistoöljyä.
Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Arati Menon suosittelee hyödyntämään aurinkokuivattujen tomaattien purkissa mukana tulevan öljyn.
Menon tajusi öljyn potentiaalin muutama vuosi sitten ruokaa laittaessaan. Kävi ilmi, että tämä umaminen öljy sopii täydellisesti ruoanlaittoon.
– Resepti vaati ekstraneitsytoliiviöljyä ja kun olin kaatamassa sitä tehosekoittimeen, huomasin yhtäkkiä pöydällä aurinkokuivatuista tomaateista jääneen purkin, jossa oli vielä öljyä. Käytin sitä ruokaan ja se paransi makua huomattavasti. Tämä sai minut miettimään, mihin muuhun öljyä voisi käyttää.
Menon lisäsi lopulta öljyä salaatinkastikkeeksi, alkoi kypsentää siinä vihanneksia ja ripotteli sitä hummukseen sekä keittoihin.
– Oikeastaan voisi kysyä, että mitä sillä ei voi tehdä?
Tämän jälkeen Menon keksi käyttöä myös muille ruokapakkausten öljyille ja liemille: esimerkiksi oliiviliemen hän hyödynsi salaatinkastikkeeksi ja fetaliemen pastakastikkeeseen.
Älä siis heitä öljyä menemään, käytä sitä paistamiseen ja hyödynnä muuten ruoanlaitossa!
Lue myös: Päivi kokeili uudenlaista tapaa tehdä pizzaa – lopputulos saa kuolan valumaan: "Toimii tosi hyvin"
Lähde: Food52
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan