Tämän raaka-aineen sinäkin olet luultavasti heittänyt roskiin, vaikka se olisi täydellinen ruoanlaittoon: "Parantaa makua huomattavasti"

Pasta aurinkokuivatut tomaatit
Älä heitä pois aurinkokuivattujen tomaattien öljyä! Shutterstock

Ruokasivusto Food52 muistuttaa, että aurinkokuivattujen tomaattien mukana tulee myös täydellisen umamista paistoöljyä.

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Arati Menon suosittelee hyödyntämään aurinkokuivattujen tomaattien purkissa mukana tulevan öljyn.

Menon tajusi öljyn potentiaalin muutama vuosi sitten ruokaa laittaessaan. Kävi ilmi, että tämä umaminen öljy sopii täydellisesti ruoanlaittoon. 

– Resepti vaati ekstraneitsytoliiviöljyä ja kun olin kaatamassa sitä tehosekoittimeen, huomasin yhtäkkiä pöydällä aurinkokuivatuista tomaateista jääneen purkin, jossa oli vielä öljyä. Käytin sitä ruokaan ja se paransi makua huomattavasti. Tämä sai minut miettimään, mihin muuhun öljyä voisi käyttää. 

Menon lisäsi lopulta öljyä salaatinkastikkeeksi, alkoi kypsentää siinä vihanneksia ja ripotteli sitä hummukseen sekä keittoihin.

– Oikeastaan voisi kysyä, että mitä sillä ei voi tehdä?

Tämän jälkeen Menon keksi käyttöä myös muille ruokapakkausten öljyille ja liemille: esimerkiksi oliiviliemen hän hyödynsi salaatinkastikkeeksi ja fetaliemen pastakastikkeeseen.

Älä siis heitä öljyä menemään, käytä sitä paistamiseen ja hyödynnä muuten ruoanlaitossa! 

Lähde: Food52

***

1:26

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja